aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Harjoittelun kautta täysipäiväiseksi Rakennesuunnittelijaksi

30.01.2020 | Linda Grönlund | Lukuaika 3 min
Jani Raitanen päätyi Insinööritoimisto SRT:lle alunperin kesätyöharjoitteluun rakennesuunnittelun avustajaksi. Neljä vuotta myöhemmin on Raitanen edelleen töissä SRT:llä ja nyt itsekin Rakennesuunnittelijana. “Aloitin 2015 kesäharjoittelijana ja keväästä 2016 asti olen tehnyt täyspäiväisesti töitä Rakennesuunnittelijana”, Raitanen kertoo.

Laaja-alaista rakennesuunnittelua

Insinööritoimisto SRT-Uusimaa Oy on hyvämaineinen rakennesuunnittelutoimisto, joka on erikoistunut rakennesuunnitteluun sekä kehitys- ja tutkimustoimintaan. “Harjoittelussa pääsin avustamaan hankekokonaisuuksissa. Harjoittelun jälkeen pääsin tekemään laaja-alaisemmin rakenne- ja elementtisuunnittelua ja korjausrakennesuunnittelua. Opin myös soveltamaan koulussa saatua tietoa työelämään konkreettisesti sekä priorisoimaan resursseja. SRT:llä rakennesuunnittelua pääsee tekemään laaja-alaisesti ja monipuolisesti eri materiaalien ja tekniikoiden parissa. Meillä työnteko on erittäin monipuolista verrattain moneen isompaan yritykseen, jossa työ saattaa olla lokeroitua tiettyyn elementtityyppiin tai suunnittelun vaiheeseen”, Raitanen kertoo.

SRT:n projektit ovat vaihtelevia ja välillä ne saattavat keskittyä vain rakenteiden tiettyihin osiin tai täysivaltaiseen rakenne- ja elementtisuunnitteluun. “Olen tehnyt projekteja laidasta laitaan koulurakennuksista nakkikioskeihin. Työssä parasta onkin juuri sen monipuolisuus ja joustavuus”, Tehtävät projekteissa saattavat vaihdella rakennuksen perustuksista vesikattoon ja kaikkea siltä väliltä paikallarakennettuna tai elementteinä. Riippuen projekteista, myös niiden työstöön käytetyt tekniikat vaihtelevat. “Käytämme erilaisia mallinnustekniikoita, esimerkiksi 3D-mallinnukseen tarkoitettua Tekla Structures-ohjelmaa, jolla voi käytännössä suunnitella kaikkia kohteita, mutta se on etenkin kätevä työkalu elementtirakentamiseen, “ Raitanen kertoo. Teklan lisäksi käytössä olevia ohjelmia ovat muun muassa AutoCAD, Robot ja PupaX. “Olemme myös kehittäneet omia laskentapohjia, jotka helpottavat työntekoa”, Raitanen lisää.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Rakennesuunnittelua joustavasti

“Itse pidän eniten projektien aloittamisesta ja suunnittelutyöstä. On mielenkiintoista lähteä purkamaan hanketta osiin ja miettiä, kuinka saada rakennus pystyyn ja pysymään pystyssä säässä kuin säässä”, Raitanen kertoo. SRT:llä on mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn tai tiimityöskentelyyn. “Usein projekteissa saattaa olla niin, että joku hoitaa tietyn osa-alueen itsenäisesti, kun taas osa kokonaisuuksista suunnitellaan yhdessä tai ristiin, jolloin ne vaativat muiden kanssa yhteistyöntekoa.”Pienenä toimistona SRT:llä saa usein myös apua tarvittaessa ja työnteko on joustavaa. “Pidän myös työpäivien vaihtelevuudesta, joten työ ei tunnu puurtamiselta. Välillä työpäivät voivat alkaa rakennustyömaalta ja toisinaan kokouksella.“ Raitanen tiivistää.SRT etsii nyt Rakennesuunnittelijaa ja harjoittelijaa rakennesuunnitteluun. Lue lisää avoimista työpaikoista täältä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja