aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Miksi hakea A-Insinööreille puurakennesuunnittelijaksi?

20.04.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

Suomessa perustat puurakentamisen kulttuurille valettiin jo vuosikymmeniä sitten, kun hirsimökit ja rintamamiestalot yleistyivät. Tänä päivänä teknologia on avannut mahdollisuuksien maailman puurakentamisessa. A-Insinöörit on alan kotimaisia kärkinimiä ja tarjoaa innovaatioista syttyville rakennusalan asiantuntijoille mahdollisuuden suunnitella oikeastaan ihan mitä vaan, kertoo yrityksen puurakentamisen kehityspäällikkö Henri Salonen.

Mikä tekee puurakentamisesta mielenkiintoista juuri nyt?

“Viimeisten vuosien aikana puurakentamisen määrä ja skaala on kasvanut koko rakennusalalla. Puusta tehdään nyt leveys- ja korkeussuunnassa kunnianhimoisempia rakennelmia.”

“Pidän kokeneena suunnittelijana siitä, että olen työssäni päässyt vakioratkaisujen ‘yläpuolelle’ luomaan uusia asioita. Meillä puurakennesuunnittelussa soveltamisen vapaus on käytännössä rajaton, toki rakennetekniikan reunaehdot huomioiden, ja juuri se tekee työstä mielenkiintoista. Pystymme tarvittaessa luomaan täysin uudenlaisia rakennetyyppejä, rakenteita ja -liitoksia.”

“Uskon, että rakennusalan materiaalivalinnoissa ollaan menossa entistä enemmän hybridimäisen rakentamisen suuntaan. Samassa kohteessa saatetaan käyttää betonipilaria, teräspalkkia, puuvälipohjaa, puukattoa tai betoniseinäelementtejä. Tarkoituksena on etsiä joka tilanteeseen kaikista sopivimmat materiaalit ja puu on yhä useammin valintana.”

Miten puurakenteiden suunnittelu eroaa muista materiaaleista?

“Rakennesuunnittelun näkökulmasta puu on mielestäni teknisesti yksinkertaisempi materiaali verrattuna esimerkiksi teräsbetoniin ja teräkseen. Vaikka puu materiaalina sisältää syysuunnan, oksia ja pintahalkeamia, on nämä asiat huomioitu suunnitteluohjeissa.”

“Haasteitakin löytyy varsinkin, kun puurakenneosia kootaan elementeiksi. Perustason suunnittelukokemus auttaa ymmärtämään miten voimat kulkeutuvat elementtien välillä ja kuinka rakennuskokonaisuutta tulee analysoida. On myös otettava huomioon, kiinnitetäänkö yksittäiset elementit toisiinsa työmaalla vai kuljetetaanko ne suurempina tuotantotehtaalla valmiiksi koottuina elementtikokonaisuuksina työmaalle – päätöksillä on vaikutuksia rakennushankkeen kustannuksiin, aikatauluihin sekä hiilijalanjälkeen.”

Millaisia puurakennusprojekteja olette tehneet A-Insinööreillä?

“Yleisimpiä projektejamme ovat monikerrosrakennukset sekä julkiset rakennukset, kuten koulut ja päiväkodit. Esimerkkeinä parhaillaan rakennesuunnittelussa olevista hankkeista mainittakoon Tampereen opiskelija-asuntosäätiön Hippos-hanke sekä rakenteilla oleva Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Tuuliniitty-hanke, joissa toimimme päärakennesuunnittelijoina.”

“Parhaillaan rakenteilla on myös Suomalais-venäläinen koulu, joka valmistuessaan on yksi Suomen suurimmista puukouluista. Olemme myös suunnitelleet Puupalkinnon 2019 saaneen Joensuun Lighthouse -kohteen (kuvassa), joka rakentuessaan oli maailman korkein terästankojäykisteinen puurakennus.”


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Miksi A-Insinööreille kannattaa tulla tekemään puurakentamista?

  • Mahdollisuuksien maailma: “Pystymme suunnittelemaan rakenteista ihan mitä vaan. Voimme heittää minkä tahansa idean ilmoille ja katsoa yhdessä porukalla, kuinka se toteutetaan. Kokoonnumme suunnittelutiimien kesken säännöllisesti vaihtamaan ajatuksia ja ratkaisuja.”
  • Puurakentamisen näköalapaikka Suomessa: “Koen kiehtovaksi sen, että kasvamme koko ajan puurakennesuunnittelun saralla. Tässä työssä pääsee mukaan monipuolisiin, laajoihin ja julkisuutta herättäviin rakennushankkeisiin. Ne ovat erittäin arvokkaita referenssejä myös tulevaisuudessa.”
  • Suunnittelijatiimin monipuolisuus: “Meidän suunnittelurintaman voima on substanssiosaamisen monipuolisuus. Emme ole pelkästään puu-, teräs- tai betonisuunnittelijoita, vaan haluamme toteuttaa asiakkaillemme kokonaissuunnittelupalveluita. Olemme kohteen päärakennesuunnittelijoita, hoidamme vastuun kaikesta rakennesuunnittelun toteutuksesta ja puu on yksi suuri osa kokonaisuutta. Se on suunnittelijan urakehitykselle etu, että pääsee tekemään töitä kaikenlaisten materiaalien kanssa.”
  • Kotimainen matalahierarkinen työnantaja: “Uusien ideoiden tai kehitysehdotusten vieminen käytäntöön on selkeää ja nopeaa. Myös työnkuvaa on mahdollista räätälöidä oman elämäntilanteen tai asuinpaikan suhteen.”
  • Rento ja asiantunteva työyhteisö: “Meillä on nuorekas ja innovatiivinen porukka, jolla on paljon kokemusta ja tukea tarjottavana. Toivomme hyviä tyyppejä, jotka ymmärtävät ja uskaltavat kysyä silloin, kun tarve vaatii. Omalla aktiivisuudella pärjää meillä sekä tällä alalla todella pitkälle – kaiken muun me voimme opettaa täällä!”

A-Insinöörit tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden päästä mukaan kehittämänään puurakentamisen alaa ja uusia innovaatioita. Yritys etsii nyt useita puurakennesuunnittelijoita eri puolille Suomea. Tutustu A-Insinöörien yrityskulttuurin sekä avoimiin rooleihin tarkemmin ja hae nyt!

Ura A-Insinööreillä

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja