aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Millaiset uranäkymät Caruna tarjoaa energia-alan nuorille lupauksille?

09.01.2023 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

Muutama vilkaisu päivän tärkeimpiin uutisiin riittää. Suomen pyrkimykset kestävään kehitykseen, maapalloa ravisuttava energiamurros sekä viimeisimmät kuulumiset ulkomailta pitävät huolen, että keskustelu sähkön merkityksestä ei katkea pitkään aikaan. Caruna toimii Suomessa ilmiön ytimessä ja tarjoaa tämän hetken kiinnostavampia ja merkityksellisimpiä uramahdollisuuksia.


”Ala on ennennäkemättömässä murroksessa sähkön kulutuksen kasvaessa ja siirryttäessä fossiilisista uusiutuviin energianlähteisiin. Lämmityksen, liikenteen ja teollisuuden käyttämät fossiiliset polttoaineet on helpointa ja kustannustehokkainta korvata puhtaaseen sähköön perustuvilla ratkaisuilla. Toimintaympäristön kehittyessä kovaa vauhtia ja sähköverkon merkityksen kasvaessa tekee se myös työympäristöstä erittäin mielenkiintoisen”, kuvailee Carunan liittymäpalveluiden asiakkuuspäällikkö Matias Korkka.


Energia-ala on tekniikasta kiinnostuneiden unelma


Caruna on jo vuosia tarjonnut kiinnostavia ensimmäisiä oman alan työpaikkoja energiasta ja tekniikasta kiinnostuneille nouseville tähdille – kuten verkkopalveluharjoittelija Eetu Nurmiolle.


Lahden ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Eetu haki keväällä 2022 Carunalle kesäharjoittelijaksi. Työpaikka vaikutti hänen mielestään mielenkiintoiselta ja omaan tutkintoon sopivalta. Harjoittelu Carunalla sujui erinomaisesti ja Eetulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa työssään syksyn tullen.


“Sekä omat mielenkiinnon kohteet että se, mitä työnantaja pystyi tarjoamaan, kohtasivat hyvin ja päätin jatkaa työskentelyä osa-aikaisesti opintojen ohella.”


Katso kaikki avoimet työpaikat:


Eetu kertoo, että motivaatio alaa kohtaan kumpuaa kiinnostuksesta sähkötekniikkaa kohtaan.


“Tekniikka on kiinnostanut minua jo pienestä pitäen. Isoveljeni on sähköinsinööri, ja hänen kauttaan olen oppinut kaikenlaista jo pienenä, sieltä kiinnostus sähkön pariin on varmasti alun perin tullut. Opintojen ja työelämään astumisen myötä olen huomannut, että alan erikoistumismahdollisuudet inspiroivat”, Eetu kertoo.


Alan ajankohtaisiin ilmiöihin syventyminen ja uuden opettelu tekevät työpäivistä mielekkäitä.


“Juuri tänään viimeksi opettelin lisää aurinkovoimaloiden tuotannosta. Niihin liittyviä kysymyksiä tulee todella paljon, ja niissä saa olla hereillä.”


Matias toimii Eetun esihenkilönä liittymäpalvelut -tiimissä. Päätös tarjota jatkopaikka Eetulle oli helppo.


“Eetu on hyvä esimerkki tyypistä, jolla on teknistä osaamista, innokkuutta ja halua oppia. Hän on pärjännyt tosi hienosti, ja alan nousevalta tähdeltä kaivataan juuri näitä juttuja”, Matias kehuu.


Mahdollisuus hahmottaa sähkön merkitys yhteiskunnan kehityksessä


Matias nimeää tuotannon hajautumisen ja liikenteen sähköistymisen yksiksi tärkeimmistä lähitulevaisuuden kehitysaskeleista energia-alalla. ”Hieman kauempana tulevaisuudessa ovat erilaiset Vehicle-to-grid ratkaisut, raskaan liikenteen merkittävä sähköistyminen ja power-to-x -ratkaisut, joiden kehityshankkeita on Suomessa jo käynnissä”, Matias kertoo.


Matiaksen ja Eetun mukaan Carunalla pääsee näkemään laajan läpileikkauksen siitä, millainen vaikutus energia-alalla on yhteiskuntaan ja mihin suuntaan energiateknologia kehittyy.


“Tämä on niin iso firma, että asiakkaita on eri puolilla Suomea. Työ tarjoaa näkökulmia sähköverkon toimintaan ja rakenteeseen koko valtakunnassa. Palveluitamme on niin kaupungissa kuin maaseudullakin”, Eetu pohtii.


”Meillä saa kattavan käsityksen siitä, miten erilaiset kuluttajat ja/tai tuottajat liitetään sähköverkkoon ja minkälaisia vaikutuksia tällä on niin sähköverkkoon kuin koko Suomalaiseen yhteiskuntaan. Jakeluverkot ovat kriittisessä roolissa energiamurroksen mahdollistamisessa ” Matias jatkaa.

Miksi energia-alasta kiinnostuneiden kannattaa hakea töihin Carunalle?


Eetu: “Parhaan työpaikan Carunasta tekee työkaverit. Vaikka teen töitä useammin etänä, olen päässyt mukaan kaikkeen tekemiseen siinä missä myös toimistolla. Lisäksi mielenkiintoinen työ pitää mielen virkeänä!”


Matias: ”Olemme Suomen suurin toimija alallamme ja kehitämme laajasti toimintaamme. Meillä on mahdollisuus päästä tekemään sellaisia juttuja, joita ei välttämättä ole mahdollista päästä muualla tekemään. Jos halua mukaan energiamurrokseen keihään kärkeen ja oppimaan uutta tässä muuttuvassa ja erittäin mielenkiintoisessa ympäristössä, suosittelen ehdottomasti hakemaan meille töihin.”


Kiinnostuitko? Löydä Carunan kesä- ja trainee-työpaikat alta. Hae viimeistään 24. tammikuuta!

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja