aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Millaista on työskennellä aTalentilla? Rekrytoijamme Roosa ja Jessica kertovat

18.08.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

aTalent-tiimiin tänä vuonna liittyneet Jessica Vilppula ja Roosa Lönnqvist kertovat tässä jutussa, millaista aTalentille on tulla töihin, miksi rekrytointityö kiinnostaa ja miten työ vastannut heidän odotuksiaan.

Miten päädyitte hakemaan töihin aTalentille?

Jessica: “Ennen aTalentia opiskelin ja tein gradua, joiden ohessa tein osa-aikatöitä toisessa rekrytointialan yrityksessä. Tiesin, että HR ja rekrytointi ovat minun juttujani, ja valmistumisen häämöttäessä aTalentilla aukesi vakituinen paikka. Ei ollut vaikea päätös hakea!”

Roosa: “Myös minä työskentelin ennen aTalentia rekrytointien parissa. Huomasin pitäväni työstäni todella paljon. Edellinen työsuhteeni oli kuitenkin määräaikainen, joten seurasin aktiivisesti alan avoimia työpaikkoja. Rekrytoijan paikka aTalentilla kiinnitti huomioni monipuolisen työnkuvansa vuoksi.”

Millainen fiilis hakuprosessista jäi?

Jessica: “Koin, että minua kunnioitettiin työnhakijana. Haastatteluajankohta sovittiin minun aikataulujeni mukaan ja hakuprosessin etenemisestä viestittiin tehokkaasti. Se vahvisti mielikuvaa siitä, että aTalentilla asioita tehdään laadukkaasti, työnhakijoiden tarpeita kuunnellen.”

Roosa: “Komppaan Jessicaa! Itse en ollut kuullut aTalentista aiemmin, joten päätin lähteä hakuun mukaan avoimin mielin. Tutustuttuani työpaikkailmoitukseen ja aTalentin nettisivuihin kiinnostuin aTalentin työympäristöstä. Työhaastatteluissa käydyt keskustelut saivat minut innostumaan paikasta entisestään.”

Miten teidät otettiin vastaan työyhteisössä?

Roosa: Vastaanotto oli mahtava! Molemmat minua haastatelleet rekrytoijat soittivat erikseen ja toivottivat tervetulleeksi. Heti sen jälkeen LinkedInistä alkoikin sadella kaveripyyntöjä ja onnitteluviestejä.

Jessica: “Minun onnittelupuhelustani oli hädin tuskin ehtinyt kulua kymmentä minuuttia, kun LinkedIn alkoi pauhaamaan. On mahtava fiilis aloittaa uudessa työssä, kun jo ennen ensimmäistä työpäivää vastaanotto on tuollaista.”

Miten perehdytys oli mielestänne hoidettu?

Roosa: “Perehdytyksen aiheet ja sisällöt oli jäsennelty fiksusti ja olennaisimmat asiat jäivät hyvin mieleen. Ohjelmassa oli parityöskentelyä muiden samaan aikaan aloittaneiden kollegoiden kanssa sekä tutustumista uusiin työkavereihin ja heidän töihinsä. Pian olinkin jo mukana case-työssä.”

Jessica: “Meille annettiin perehdytyssuunnitelma, johon oli selkeästi panostettu. Siitä kävi ilmi mitä ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuu ja mitä kaikkea tulen oppimaan. Oli rohkaisevaa pystyä hahmottamaan miten oma asiantuntijuus kehittyy alusta lähtien.”

Mikä rekrytointityössä viehättää?

Roosa: “Tykkään tehdä töitä ihmisten kanssa ja heidän hyväksi. Meidän työssämme pääsee tutustumaan moniin aloihin ja yrityksiin, ja sitä kautta erilaisiin asiakkaisiin ja työnhakijoihin.”

Jessica: “Minulle työn merkityksellisyys kiteytyy onnittelupuheluiden soittamiseen työpaikkoihin valituille kandeille. Hyvien uutisten vieminen työnhakijoille on kaiken vaivan arvoista.”

Miten kuvailisitte aTalentin arvoja rekrytoinnissa?

Jessica: “Työssämme tärkeää on läpinäkyvyys ja inhimillisyys. Huolehdimme, että hakijoilla on ajantasainen tieto hakuprosessin etenemisestä ja tarjoamme palautetta myös heille, ketkä eivät tule valituksi. Asiakkaiden kanssa ratkaisemme ongelmat avoimesti.”

Roosa: “Yhteistyö myyjien kanssa toimii myös todella hyvin! Sparrailimme taannoin sourcerimme Lauran ja myyjämme Leon kanssa, miten voimme auttaa asiakkaitamme jatkossa entistä paremmin rekryissämme. Kiinnitämme paljon huomiota pieniin juttuihin niin työnhakijoiden kuin asiakkaiden näkökulmista.”

Mitä aTalentilta työnantajana voi odottaa?

Roosa: “Työyhteisö nousee päällimmäisenä mieleen. Meillä on tiivis ja kannustava porukka!”

Jessica: “Luottamusta annetaan alusta lähtien eikä kukaan kyttää selän takana töiden etenemistä. Työlle ei myöskään aseteta valtavia raameja, vaan jokainen voi tehdä töitä parhaaksi näkemällään tavalla.”

Mikä aTalentilaisia yhdistää?

Roosa: “Koen, että meillä kaikilla on halu viedä suomalaista työelämää eteenpäin ja vaikuttaa asioihin. Sparrailemme yrityksiä heidän rekrytarpeistaan ja kerromme asiat rehellisesti, jotta he voivat saavuttaa tavoitteensa.”

Jessica: “Haluamme onnistua yksilöinä ja yhdessä – voi olla varma, että apua saa tilanteessa kuin tilanteessa.”

Oletko valmis liittymään tiimiin? Etsimme nyt rekrytoijaa vakituiseen työsuhteeseen! Tutustu tehtävänkuvaan ja hae mukaan 12. syyskuuta mennessä.

Hae Recruitment Manageriksi

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja