aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

“Parasta täällä on yhdessä tekemisen meininki” – kesätyöntekijän on helppo viihtyä Carunalla

07.01.2022 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

Energiayhtiö Carunalla yhdessä tekemistä pidetään todella tärkeänä – niin töissä kuin töiden ulkopuolella. Yhtenä päivänä saatetaan harjoitella maalaustaitoja opastetulla etäkurssilla. Toisena päivänä työpaikkaravintola on muuttunut salibandykentäksi ja vastaan on asettunut Suomen nuorten maajoukkue. Tekemistä on moneen makuun ja porukkaan on helppo liittyä mukaan, kertovat kesätyöntekijöinä aloittaneet Tuomas Tyni ja Paula Sajaniemi.

Mitä kaikkea carunalaiset puuhaavat yhdessä?

Liikuntavuoroja ja urheilutapahtumia

Paula: “Sählyvuorot pyörivät viikoittain, joten säännöllistä sporttihommaa on tarjolla! Teen töitä Tampereelta käsin, mutta jos asuisin täällä päin, menisin höntsäämään varmasti.”Tuomas: “Ei muuta kuin muuttamaan tänne päin! Muutin itse pääkaupunkiseudulle ja nyt käyn viikoittain pelaamassa. Saamme aina hyvät pelit aikaiseksi.”

Paula: “Eikä koskaan tiedä, milloin pääsee vaikka pelaamaan maajoukkuetta vastaan.”

Tuomas: “Niinpä! Pelasimme hiljattain matsin Suomen nuorten salibandymaajoukkuetta vastaan. Meidän toimistomme ravintolatila muutettiin sählykentäksi sitä varten.”

Tuomas: “Lisäksi Espoon Pesis ry:n kanssa järjestettiin yhteistyötapahtuma, johon kaikki carunalaiset saivat ilmoittautua mukaan. Ohjelmassa oli ohjattua lämmittelyä ja harjoittelua, jonka jälkeen pelattiin pesisottelu porukalla.”

Paula: “Jutun juonesta sai hyvin kiinni, vaikka minulla ei pesistaustaa olekaan. Osaavat tyypit olivat vetämässä meille treenit!”

Taidetuokiota ja yhteisiä reissuja

Paula: “Virkistystoimintaa järjestetään jatkuvasti ja moneen makuun. Oman tiimin kanssa kävimme syksyllä syömässä, kiipeilemässä ja taidemuseokierroksella.”Tuomas: “Hiljattain meillä oli maalausilta. Saimme ohjeet hankkia maalaustarvikkeet kotiin ja meille järjestettiin maalauskurssi etänä ohjaajan opastuksella.”

Paula: “Teimme myös tiimin kanssa kesällä reissun Pohjanmaalle, jossa ohjelmassa oli sekä paikallisiin nähtävyyksiin tutustumista että vierailu meidän työmaille.”

Tuomas: “Keväällä on myös tulossa koko porukan laskettelureissu.“

Kuinka tulokkaat voivat osallistua peleihin ja tuokioihin?

Tuomas: “Helposti! Tyypillisesti liikuntavuorosta tai muusta toiminnasta saa tietää jonkun kollegan kautta. Mukaan pääsee laittamalla toiminnan vetäjälle Teams-viestiä tai sähköposti. Itse olen yrittänyt aktiivisesti mainostaa pelejä meidän porukalle.”

Paula: “Kalenterikutsuja ja viestejä tulee myös säännöllisesti useammassa kanavassa. Kaikki mahdolliset osallistujat halutaan tietenkin haalia mukaan.”

Paula: “Jos haluaa järjestää jotakin virkistystoimintaa itse, kannattaa laittaa avoimin mielin viestiä ihmisille ja kasata porukka kokoon!”

Miten yhteinen tekeminen on vaikuttanut teidän viihtymiseen?

Paula: “Lähimmät kollegat ovat tulleet tiimireisuilla erityisen hyvin tutuksi ja olen kokenut päässeeni osaksi porukkaa. Kenttävierailut ovat myös auttaneet ymmärtämään sähkönjakelun toimintaympäristöä paremmin.”

Tuomas: “On tosi kiva nähdä työkavereita muutenkin kuin ‘työprofiilissa.’ Kollegaan tutustuminen vapaa-ajalla voi tuoda hänestä esiin uusia puolia, jotka tekevät tiimityöskentelystä rennompaa ja sujuvampaa.”

Paula: “Ainakin hauskanpito ja jutustelu luonnistuvat kasvotusten paljon paremmin kuin Teamsissa!”

Tuomas: “Olemme sen verran iso organisaatio, että luontaisia hetkiä tavata muiden kuin sisartiimien kollegoita töiden lomassa on vähän – varsinkin etäaikana. Yhteinen tekeminen tuo eri tiimejä yhteen.”


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Miten kesätyöntekijät otetaan vastaan Carunalla?

Paula: “Oma tiimini oli tosi tärkeässä roolissa siinä, että pääsin mukaan porukkaan. He ovat olleet kannustavia ja käytettävissä aina, kun olen tarvinnut apua.”

Tuomas: “Itsekin koin, että minusta pidettiin huolta eikä jätetty yksin missään vaihessa.”

Paula: “Minulle oli valmiiksi mietitty tehtävät, joita tulen kesän aikana tekemään ja perehdytys oli systemaattista. Jäi sellainen fiilis, että minua on odotettu taloon ja tulen oppimaan kaiken tarvittavan.”

Tuomas: “Monesta kollegasta on tullut fiilis, että “perhana, sä osaat totakin” – siis todella hienoja taitoja, mitä ei noin vain osata. Apua saa ihan joka tilanteessa ja on ollut mahtavaa oppia osaavien ja osallistavien työkaverien rinnalla paljon uutta.”

Paula: “Olen työssäni paljon yhteydessä monien eri tiimien asiantuntijoihin. Ihmiset ovat tosia avoimia auttamaan minua asioissa eteenpäin. Se kertoo hyvää viestiä meidän työyhteisöstä koko organisaatiossa.”

Tuomas: “Parasta täällä on mielestäni yhdessä tekemisen meininki.”

Tiesitkö, että Caruna etsii sähkö- ja energia-alan tulevaisuuden osaajia kesätöihin ensi kesäksi? Katso avoimet kesätyöpaikat – tutustuithan jo hieman Caruna-jengiinkin!

Kesätyöpaikat Carunalla

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja