aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Projektipäällikkö Jutta Niemelä luo oikeat olosuhteet tiimilleen ja asiakkailleen

28.05.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

AX-Suunnittelu on insinööritoimisto, joka toimittaa asiakkailleen tilaratkaisuja julkisiin ja teollisiin rakennuskohteisiin. AX-Suunnittelussa projektipäällikkönä työskentelevä Jutta Niemelä kertoo tässä jutussa miten hänen ammattitaitonsa on päässyt kasvamaan yrityksessä.

Valmistuttuaan talotekniikan insinööriksi vuonna 2007, Jutta lähti ulkomaille reppureissaamaan. Vaikka tavoitteena oli ennen muuta nähdä maailmaa ja kokea uusia kulttuureja, oman alan työpaikka löytyi matkan varrella kuin sattumalta uusiseelantilaisesta insinööritoimistosta.

“Olin töissä paikallisessa kahvilassa, jonka omistaja oli päivätyöltään sähkösuunnittelija. Hänen työnantajansa etsi CAD-piirtäjää ja hänen suosittelemanaan minut palkattiin rooliin. Totesin, että oman alan työ ulkomailla näyttäisi hyvältä CV:ssä”, Jutta muistelee.

Projektipäällikkö toimii viestinviejänä ja portinvartijana

Suomeen palattuaan Jutta pääsi töihin AX-Suunnitteluun ja tällä hetkellä hän toimii yrityksessä projektipäällikkönä. Hän hankkii tiimilleen suunnitteluprojekteja ja pitää huolen, että hankkeet etenevät sovitusti. Projekteissa sidosryhmien välillä käydään vilkasta keskustelua ja Jutan tehtävänä on huolehtia tiiminsä työn resursoinnista ja tiedonkulusta.

“Tehtäväni on kerätä ja suodattaa projektin etenemisen kannalta tärkeää tietoa tiimillemme, jotta suunnittelijamme voivat tehdä työnsä mahdollisimman helposti ja tehokkaasti.”


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Jutan työssä isojen kokonaisuuksien hallitseminen on valttia. Onnistuminen toki edellyttää ennen kaikkea vahvaa substanssiosaamista, kuten LVI-tekniikkaan liittyvien määräysten, laitteiden ja järjestelmien syvällistä tuntemista sekä hyvää kokonaiskuvaa rakentamisesta yleensäkin.

“Siten on helpompi puhua samaa kieltä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Toki on tunnettava myös oman alan tuotteet ja miten ne toimivat eri kohteissa”, Jutta pohtii.

Fiksuja ratkaisuja fiksuille asiakkaille

AX-Suunnittelun tehtävänä on toimittaa asiakkaidensa tiloihin oikeat olosuhteet. Esimerkiksi sairaalatiloissa, kun arkkitehti suunnittelee rakennuksen tilat ja sairaalalaitesuunnittelijat määrittelevät laitteistot, AX-Suunnittelun tehtävänä on varmistaa, että tilojen olosuhteet ovat potilastyölle juuri oikeanlaiset.

“Esimerkiksi leikkaussaleissa ja kuvantamistiloissa vaaditaan tarkasti määriteltyjä ilman lämpötila- ja kosteustasoja, joiden ylläpitämiseen tarvittavien järjestelmien suunnittelussa hoitoprosessien ja laitteiden tuntemus on tärkeää.”


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Jutta kertoo päässeensä kehittämään omaa asiantuntijuuttaan AX-Suunnittelussa monipuolisissa projekteissa. Kohteina on ollut niin kerrostalokohteita kuin kouluja, toimistotiloja, liiketiloja ja hotelleja, sekä erikoiskohteita kuten yllä oleva Tampereen yliopistollinen sairaala. Monipuoliset projektit ovat kasvattaneet Jutan ammattitaitoa ja onnistumisen kokemuksia syntyy tasaiseen tahtiin.

“Sitä huomaa suunnittelukokouksissa osaavansa vastata hankaliin kysymyksiin suoralta kädeltä. Tulee fiilis, että olen onnistunut hankkimaan juuri oikeanlaista asiantuntijakokemusta”, Jutta pohtii ja jatkaa:

“Myös haastavia kohteita suunnitellessa erilaisten pientenkin suunnittelu- tai reitityshaasteiden ratkaiseminen tuottaa hyviä fiiliksiä.”

Jutta kertoo nauttivansa erityisesti työn yllätyksellisyydestä ja nopeaa reagointia vaativista haasteista.

“Eräässä kohteessa rakennustyöt olivat kesken, kun porattiin vesiputkeen, joka suihkutti vedet pitkin lattioita. Meitä konsultoitiin heti kysymällä missä on lähimmät putkien sulut. Nopealla reagoinnilla isompi vesivahinko saatiin estettyä.”

Yhteinen tekeminen on valtti ja voimavara

AX-Suunnittelun tiimiin sopii Jutan mukaan huumorintajuiset ja rennot, mutta kunnianhimoiset tyypit. Hänen mielestään innokkuus ja halu oppia auttavat koko työyhteisöä kehittymään. Jutan mukaan ihmiset viihtyvät AX-Suunnittelussa, koska talossa on hyvä yhdessä tekemisen meininki.

“Ketään ei jätetä yksin, vaan kaikkiin kysymyksiin saa vastauksia ja niitä ratkotaan yhdessä. Yhteistä tekemistä, kuten kevätretkiä, urheilu- ja kulttuuritapahtumia sekä juhlia järjestetään säännöllisesti ja niissä on erittäin hyvä henki.”

Asiantuntijuuttaan pääsee AX-Suunnittelussa kehittämään takuuvarmasti. Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi, mutta intohimoa suunnittelijan työtä kohtaan tarvitaan. On hyvä olla kiinnostunut siitä, miten erilaiset tekniset ratkaisut vaikuttavat talojen rakennusten ja tilojen olosuhteisin.

“Siinä tietämys esimerkiksi sisäilmaolosuhteista, rakennustekniikasta ja erilaisista järjestelmistä pääsee oikeuksiinsa.”

Miltä työ AX-Suunnittelussa kuulostaa? Oletko kiinnostunut kehittymään huippuasiantuntijaksi omalla alallasi? Tutustu AX-Suunnittelun tarjoamiin uramahdollisuuksiin ja avoimiin työpaikkoihin!

Ura AX-Suunnittelussa

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja