aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Suosituimmat rekrytointimenetelmät [podcast + tiivistelmä]

14.06.2019 | Outi Mäkinen | Lukuaika 3 min
“Nopeus on hyvä asia, mutta hätiköinti ei ole. Jos prosessin hoitaa hyvin ja viestii haun vaiheista, on täysin ok ottaa mukaan useampia menetelmiä ja kierroksia. Epätietoisuus sen sijaan ei kanna pitkälle ja tuulesta temmatut yllärikierrokset antavat sekä sinusta että organisaatiostastasi epäammattimaisen kuvan.”

Uusimmassa #rekrycast -podcastin jaksossa Outi Mäkinen ja Jesse Kinnunen käyvät läpi nuorten ammattilaisten eniten kohtaamia ja toivomia rekrytointimenetelmiä, kaupan-, tekniikan- ja IT-alalta.

Outi ja Jesse vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miksi CV, hakemus ja haastattelu pitävät edelleen paikkansa tärkeimpinä rekrytointimenetelminä, kuinka monta eri vaihetta rekrytointiprosessiin voi ottaa, miten rekrytointimenetelmät eroavat eri aloilla ja mitä rekrytointimenetelmiä eri alojen osaajat toivovat yritysten käyttävän?

Kuuntele podcast kokonaisuudessaan Soundcloudissa, Spotifyssa tai alla olevan YouTube-linkin kautta


Rekrytoivan esimiehen muistilista

  1. Eri profiileihin tulee soveltaa juuri niihin sopivia rekrytoinnin menetelmiä. Valitse käytettävät menetelmät niiden tuottaman lisäarvon perusteella. Emme suosittele valitsemaan menetelmiä vain testaamisen takia.
  2. Perinteiset rekrytointimenetelmät kuten CV, hakemuskirje ja haastattelut toimivat edelleen eivätkä ole katoamassa minnekkään. Suosittelemme myös tutustumaan vaihtoehtoisiin menetelmiin kuten videohaastatteluihin, verkkotehtäviin ja LinkedIn-profiilin hyödyntämiseen.
  3. Tunne omat sokeat kulmat ja arvioi rekrytointiprosessiasi kriittisin silmin sekä omasta, että hakijan näkökulmasta. Arvioi mitkä menetelmät tuovat lisäarvoa prosessiin. Karsimalla turhat vaiheet vähennät rekrytointiin käytettävää työaikaa ja parannat yrityksenne hakijakokemusta.

Kohdatut rekrytointimenetelmät


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Rekrytointitutkimus 2018

Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin on tutkimus nuorten ammattilaisten ajatuksista työnhakua ja työnantajien käyttämiä rekrytointimenetelmiä kohtaan. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena ja yhteensä kyselyyn vastasi 2081 nuorta ammattilaista. Tutkimus itsessään jakautuu kuuteen eri teemaan: työnhakukanaviin, rekrytointimenetelmiin, rekrytointiprosessiin, rekrytointiviestintään, työsuhteen kestoon ja työntekijöiden sitoutumiseen.

Hakijoiden kohtaamissa rekrytointimenetelmissä ei ole tapahtunut suurta muutosta viimeisten kahden vuoden aikana. Perinteiset menetelmät kuten CV:n ja hakemuskirjeen lähettäminen, kasvotusten tapahtuvat haastattelut ja LinkedIn-profiilin käyttäminen ovat edelleen suosittuja yritystentyökaluja.

Tutkimus on julkaistu 3. elokuuta 2018.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja