aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Rekrytointitutkimus 2018

Lataa raportti

Mitä mieltä nuoret ammattilaiset ovat yritysten käyttämistä rekrytointimenetelmistä, mitä kanavia he hyödyntävät työpaikkojen löytämiseen ja mitkä piirteet tekevät yrityksestä kiinnostavan työnantajan. Vuoden 2018 rekrytointitutkimus vastaa muun muassa näihin kysymyksiin.

Tutkimus nuorten ammattilaisten kokemuksista työnhaussa

Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin on tutkimus nuorten ammattilaisten ajatuksista työnhakua ja työnantajien käyttämiä rekrytointimenetelmiä kohtaan. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena vuoden 2018 maaliskuun ja huhtikuun aikana. Yhteensä kyselyyn vastasi 2081 nuorta ammattilaista. Tutkimus jakautuu kuuteen eri teemaan: työnhakukanaviin, rekrytointimenetelmiin, rekrytointiprosessiin, rekrytointiviestintään, työsuhteen kestoon ja työntekijöiden sitoutumiseen.

Ristiriitoja rekrytointimenetelmien ja työnhakijoiden odotusten välillä

Tuloksista käy ilmi, että yritysten käyttämien rekrytointimentelmien, toteutetun rekrytointiviestinnän ja nuorten ammattilaisten niistä muodostamien odotusten välillä on valtavia ristiriitoja. Tutkimus paljastaa, että 89% nuorista ammattilaisista ei saa tarpeeksi palautetta töitä hakiessaan. Toisaalta 92% nuorista ammattilaisista pitää palautetta syistä joiden vuoksi häntä ei valittu tärkeänä. Tutkimuksessa selviää myös, että huolimatta nuorten työnhakijoiden toiveista, yritykset eivät ole muuttaneet rekrytointikäytäntöjään viimeisten vuosien aikana. Työnhakijat ovat entistä herkempiä hylkäämään työnantajat, jotka eivät jaa heidän arvojaan ja ajatusmallejaan.

Arvokasta tietoa työnantajamielikuvan kehittämiseen

Tutkimus tarjoaa arvokasta tietoa yrityksille jotka haluavat kehittää omia rekrytointimenetelmiään, ylläpitää työnantajamielikuvaansa ja nostaa työntekijöidensä pysyvyyttä pitkällä aikavälillä. Tulokset tarjoavat myös hyvän työkalun nuorille ammattilaisille ymmärtää mitä menetelmiä ja kanavia yritykset käyttävät rekrytoidessaan ja miten tätä tietoa voi hyödyntää seuraavaa työpaikkaa hakiessa.Tutkimus on julkaistu 3. elokuuta 2018[Päivitys: kohtaa Kohdatut rekrytointimenetelmät aloittain korjattu 15.11.2018]

Lataa tutkimusraportti tästä

Olen työnhakija
Olen Työnantaja