aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Vuosi vaihtui ja aTalentin kasvu jatkui

31.01.2019 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min
Vuosi 2018 on laitettu vähitellen pakettiin, joten nyt on hyvä pysähtyä ja katsoa taas mitä oikein tuli tehtyä.

Koko vuosi meni perinteisen vauhdikkaasti ja autoimme jälleen yhä suurempaa määrää yrityksiä ja skarppeja korkeakoulutettuja talentteja löytämään toisensa.

Tässä vuoden suurimmat linjat pääpiirteittäin.

Kasvu jatkui voimakkaana

Kasvu on edelleen vahvasti yrityksemme kantavana teemana, kuten se on ollut jo useana vuotena. Vuoden 2018 euromääräinen liiketoiminnan kasvumme oli noin 45%. Puhtaassa liikevaihdossa tämä tarkoitti kuitenkin huomattavasti pienempää kasvua, sillä suorarekrytointien määrä suhteessa vuokratyöhön kasvoi voimakkaasti.

Teimme vuoden 2018 aikana lähes 600 onnistunutta rekrytointia yrityksille ja samalla autoimme yhtä montaa nuorta ammattilaista uudelle urapolulle. Sen lisäksi että yhdistimme osaavia tekijöitä ja oikeita yrityksiä keskenään, kasvoi myös oma joukkomme mahtavilla uusilla työkavereilla reilusti tänä vuonna. Meitä on nyt jo yhteensä 70, joista 65 Kampin toimistollamme ja viisi Tallinnassa.

Kehitys ja uudistuminen

Yksi näkyvimpiä uudistuksia oli verkkosivujemme päivitys. Toivottavasti uudet sivut ovat paitsi miellyttävämmät katsoa ja käyttää, myös tarjoavat parempaa informaatiota olit sitten rekrytoiva esimies tai uutta työtä etsivä nuori taituri.

Taustalla olemme lisäksi tehneet jatkuvasti parannuksia omaan hakijajärjestelmäämme ja kandidaattirekisteriimme, jotka tekevät työnhausta entistäkin helpompaa ja tarjoavat hakijan kannalta relevantteja työpaikkoja kiinnostuneille.

Employer branding -palveluissamme otimme myös viime vuonna isoja harppauksia ja teimme työnantajakuvan parantamiseen liittyen onnistuneita kampanjoita niin isoille pörssiyhtiöille kuin pienemmille kasvuyrityksillekin.

Jatkuvaa kehitystä tapahtuu luonnollisesti myös perustoiminnassamme rekrytointien parissa: rekrytointitiimimme on kasvanut sen verran, että nyt koimme järkeväksi erikoistua entistä selkeämmin tiimeittäin eri toimialojen rekrytointiin, jolloin pääsemme nostamaan osaamistasoamme entistä korkeammalle. Lisäksi jatkuvasti haastavampien profiilien myötä kysynnässä oleva research-työ on saanut uutta potkua siiihen puhtaasti keskittyvien tekijöidemme myötä.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Rekrytointitutkimuksella palvelimme rekrytoivia yrityksiä sekä mediaa

Yksi merkittävistä projekteistamme vuonna 2018 oli syksyllä julkaisemamme Rekrytointitutkimus, jossa tarkastelemme rekrytointia nuorten ammattilaisten silmin. Yli 2000 vastaajaa kertoi näkemyksensä työnhakuun, rekrytointimenetelmiin ja muun muassa sitouttamistekijöihin liittyen.

Tutkimuksemme sai merkittävästi huomiota mediassa ja ladattiin todella paljon myös asiakkaidemme ja muiden yritysten toimesta. Toivottavasti tästä on apua rekrytointityössä ympäri Suomen.

Vuoden 2019 näkymät

Vuoden 2019 alun yhteiskunnallista keskustelua näyttäisi leimaavan nousukauden taittuminen. Joidenkin ekonomistien arvioiden mukaan tämä näkyy kunnolla vasta joko vuoden 2019 lopulla tai vuoden 2020 puolella. Kokemuksemme mukaan skarppeja korkeakoulutettuja työntekijöitä tarvitaan kuitenkin onneksi suhdanteesta riippumatta, joten ajattelimme jatkaa täydellä höngällä tänäkin vuonna.

Työmarkkinoiden polarisoitumisen ja entistä korkeamman työllisyysasteen myötä taistelu kovimmista talenteista käy jatkuvasti kuumana. Osa yrityksistä on tajunnut tämän merkityksen jo pitkään – osa taas vasta vähitellen heräilee ja miettii millaisia toimia tilanne vaatii. Työnantajamielikuva vaikuttavaa luonnollisesti huomattavasti rekrytoinnin onnistumiseen, joten uskon Employer branding -palveluiden käytön lisääntymiseen rekrytointikentällä entistä enemmän vuonna 2019.

Iso kiitos kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme, kandidaateille sekä omalle jengillemme vuodesta 2018!

Jos haluat pysytellä ajan tasalla siitä mitä täällä Kampin huipulla oikein tapahtuu, käy tilaamassa alta uutiskirjeemme. Sitä kautta pääset kuulemaan tuoreimmat uutiset uran alkupuolen korkeakoulutettujen rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä. Tuotamme myös jatkuvasti sisältöä asiakkaillemme sekä hakijoillemme blogitekstien, videoiden ja podcastien muodossa, joten kannattaa seurata sivujamme sekä menoamme somessa.

Fiksua, mutta rentoa vuotta 2019!


Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja