aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Onnistu työnhaussa

Avoimet työpaikat

Vinkit työnhakuun

Millainen on hyvä CV?

Hyvä CV (ansioluettelo) on maksimissaan kahden sivun mittainen dokumentti, joka tiivistää työnhaun kannalta relevantit tiedot työnhakijasta. CV:n tulisi sisältää tiedot työnhakijan koulutuksesta, työkokemuksesta, IT- ja kielitaidoista sekä muista työssä suoriutumisen kannalta relevanteista taidoista. Näiden lisäksi CV saa sisältää lyhyen, yhden kappaleen tiivistelmän työnhakijasta.

Vinkit CV:n kirjoittamiseen

Millainen on hyvä työhakemus?

Hyvä työhakemus (motivaatiokirje) on alle sivun mittainen dokumentti, joka kertoo minkä takia työnhakija tulisi valita haettuun työhön. Työhakemuksen tarkoitus on tukea ja täydentää CV:ssä annettua tietoa, mutta ei toistaa sitä. Työhakemuksessa kerrotaan miten työnhakijan edellinen työkokemus ja vahvuudet tukevat häntä haetussa työssä. Tämän lisäksi työhakemus tiivistää työnhakijan motivaation juuri kyseistä työpaikkaa kohtaan. Toisin kuin CV, työhakemus kertoo työnhakijasta ihmisenä ja työntekijänä.

Vinkit työhakemukseen

Miten valmistautua työhaastatteluun

Työhaastattelussa menestyminen vaatii monipuolista valmistautumista. Työnhakijan tulee tutustua yritykseen ja heidän liiketoimintaansa sekä hakemaansa rooliin. Työnhakijan on oltava valmis vastaamaan kysymyksiin omasta soveltuvuudesta sekä perustelemaan miksi hänet tulisi valita kaikkien hakijoiden joukosta. Työhaastattelu ei kuitenkaan ole yksipuolinen kuulustelu, vaan mahdollisuus tutustua puolin ja toisin. Jos rekrytoija testaa työnhakijan sopivuutta tehtävään, työnhakija selvittää onko kyseinen yritys oikea työnantaja juuri hänelle.

Vinkit työhaastatteluun

LinkedIn käyttö työnhaussa

LinkedIn on ammatilliseen sisältöön keskittyvä sosiaalinen media, joka toimii työnhakijan digitaalisena ansioluettelona. Luomalla profiilin LinkedIniin pääset käsiksi laajiin ammatillisiin verkostoihin, joista on hyötyä niin aktiivisena, kuin myös passiivisena työnhakijana. LinkedIn on laajalti käytössä rekrytointialalla ja pitämällä profiilisi päivitettynä teet itsestäsi houkuttelevan kohteen headhuntereille.

Vinkit LinkedInin käyttöön

Haussa seuraava työpaikka?

Työpaikkavahti tuo sinulle sopivat avoimet työpaikat klikkauksen ulottuville.

Tilaa työpaikkavahti