aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Valio Trainee

Haluatko lähteä matkalle kohti oman alan asiantuntijuutta arvostettujen brändien taustalla? Valio traineena pääset nauttimaan ison talon uraeväistä ja viisauksista. Saat huikeat kehittymis- ja oppimismahdollisuudet sekä taustallesi lämminhenkisen ja kannustavan työyhteisön. Valiojengissä et jää sivuosaan edes traineena, vaan pääset tekemään työtä paremman elämän palveluksessa.

Avoimet työpaikat

12 kuukauden mittainen Valio Trainee -ohjelma (#valiotrainee) on tarkoitettu opintojen loppuvaiheessa oleville sekä vastavalmistuneille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Haku syksyllä 2021 alkavaan ohjelmaan on nyt auennut!

Trainee-ohjelma sisältää kattavan perehdytyksen ja kollegoiden vahvan tuen, monipuolisia tehtäviä sekä koulutuksia, mentorointia, opintomatkan ja -vierailuita (koronatilanteen salliessa). Saat vakituisen työsuhteen, jonka turvin ura Valiolla jatkuu myös trainee-jakson jälkeen.

Hyppää ympäristöön, jossa oppimista tapahtuu joka päivä

Valio traineena sinua ei jätetä sivuun seuraamaan tiimisi tekemistä, vaan pääset hyppäämään suoraan toiminnan keskelle. Urakehitystäsi tukevat esihenkilön ja lähitiimin lisäksi oma mentori, joiden puoleen on helppo kääntyä, kun tarvitset apua ja sparrausta. Lisäksi pääset muodostamaan muiden traineeiden kanssa vertaisryhmän, jossa kokemuksia, oppeja ja oivalluksia jaetaan yhdessä.

Valiojengissä yhteistyö on tärkeä arvo ja se näkyy vahvasti valiolaisten arjessa. Jokaisen traineen olo tehdään mahdollisimman tervetulleeksi ja heidän ammatillista kasvuaan todella tuetaan.

aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Tulin taloon ajatuksella, että haluan oppia itseäni fiksummilta ihmisiltä – se on ollut erittäin antoisa näkökulma

Aino Aho, Marketing Manager

Tiesitkö tämän Valiosta?

Valion tuotteita myydään jo 60 maassa ja sillä on tytäryhtiöitä USA:ssa, Ruotsissa, Venäjällä, Kiinassa ja Virossa. Kansainvälistikin tunnettujen brändien lisäksi yllättävän moni maailmalla myytävä elintarviketuote on valmistettu Valion raaka-aineista. “Ei ole ollenkaan tavatonta, että Ranskassa kahvilassa tilaamasi croissant on valmistettu Valion voista”, kertoo traineena aloittanut ja nykyisin Valion ruokabrändien markkinointipäällikkönä toimiva Aino Aho.

Vaikka Valion juuret ovat vahvasti kotimaan kamaralla, yritys tarjoaa rutkasti uramahdollisuuksia kansainvälisestä työympäristöstä kiinnostuneille. “Tytäryhtiöt eivät ole irrallisia palikoita, vaan olemme jatkuvasti vuorovaikutuksessa – kaikki ovat selvästi samaa porukkaa”, kertoo toinen trainee-polun kulkenut valiolainen, HR specialist Lari Jyrhämä.

Valio nousi myös Universumin toteuttamassa Opiskelijat 2021 -tutkimuksessa nuorten ammattilaisten mielestä yhdeksi Suomen houkuttelevimmista työnantajista.

Usein kysyttyä Valion trainee-ohjelmasta

Kuka voi hakea ohjelmaan?

Haemme Valio Trainee –ohjelmaan loppuvaiheen yliopisto- tai ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijoita tai vastavalmistuneita. Jos omaat jo enemmän työkokemusta tai valmistumisesta on kulunut muutama vuosi (alle 5 vuotta), se ei ole este ohjelmaan pääsylle. Tehtävässä onnistuminen ei kuitenkaan edellytä pitkää työuraa, vaan kyseessä on ns. “entry level” -tehtävä, jossa tarkoituksena on kehittyä monipuolisesti vuoden aikana ja siirtyä kohti vaativampia tehtäviä vuoden kuluessa.

Miten rekrytointiprosessi etenee?

Rekrytointiprosessimme etenee verkon välityksellä. Hakemuksia voi lähettää aikavälillä 6.5.-20.5. Hakemusten vastaanottamisen jälkeen kutsumme sopivat kandidaatit haastatteluun etäyhteydellä toukokuun loppupuolella. Käytämme myös psykologin kykytestausta ja soveltuvuusarviointia rekrytointiprosessin loppuvaiheessa. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille kesäkuun aikana.

Millaisia paikkoja on auki?

Trainee-paikkoja on avoinna tänä vuonna yhteensä yhdeksän ja ne sijoittuvat laajasti eri toimintoihin. Tehtävänkuvaukset avoimista paikoista löydät työpaikkailmoituksista.

Voinko hakea moneen Valio trainee-paikkaan?

Kyllä, voit hakea useaan trainee-paikkaan. Joskus hakijan osaaminen voi sopia moneen rooliin.

Voiko trainee-jakson aikana tehdä lopputyön?

Mahdollisesti. Traineet ovat joko vastavalmistuneita tai vielä opintojaan viimeisteleviä opiskelijoita. Valiolla on kokemusta opinnäytetyön toimeksiannoista ja olemme avoimia uusille projekteille ja oppilaitosyhteistöille myös tulevaisuudessa. Opinnäytetyön tekeminen voi parhaimmillaan syventää traineen osaamista Valiolla ja antaa arvokasta tietoa myös Valiolle.

Voiko trainee työskennellä etänä?

Osittain kyllä. Suuri osa Valion asiantuntijoista on työskennellyt korona-aikana pääsääntöisesti etänä ja monipaikkatyöskentelyä tullaan lisäämään myös jatkossa. Olennainen osa Trainee-ohjelmaa on kuitenkin verkostoituminen ja kohtaaminen muiden valiolaisten kanssa, joten säännöllinen työskentely omassa toimipisteessä (Helsingissä tai Lapinlahdella) kuuluu ohjelmaan. 

Millaista palkkaa ja henkilöstöetuja trainee-jaksolta saa?

Tehtävästä maksetaan kilpailukykyistä palkkaa, joka on Valio Trainee –ohjelmassa kaikille ohjelmaan osallistuville sama tehtävästä tai koulutuksesta riippumatta.

Lisäksi Valio tarjoaa monipuolisia henkilöstöetuja. Valiolla hyvinvointisi työntekijänä on erityisen tärkeää, ja henkilöstöetuihin kuuluukin mm. Liikunta- ja kulttuurietu ja laajennettu työterveyshuolto. Saat säännöllisesti myös Valion uutuustuotteita. Lounaasi voit nauttia Valion omissa henkilöstöravintoloissa, jotka tarjoavat monipuolisia ja herkullisia vaihtoehtoja - tietenkin Valion omista tuotteista.

Millainen työsuhde traineella on?

Traineella on toistaiseksi voimassa oleva palkallinen työsuhde. Trainee-ohjelman jälkeen traineet sijoittuvat eri puolille organisaatiota asiantuntijatehtäviin.

Mitä trainee-ohjelma pitää sisällään?

Työnkuva on monipuolinen ja riippuu traineepaikasta (tarkemmat kuvaukset linkistä) ja ohjelma sisältää perehdytyksen, koulutuksia, workshoppeja, mentorointia, opintomatkoja ja –vierailuita (koronatilanteen salliessa). Traineena pääset tutustumaan asiantuntijatehtävien lisäksi projekteihin sekä erilaisiin työtehtäviin esimerkiksi tuotannossa tai myynnissä, riippuen omasta taustakokemuksestasi ja taidoistasi.

Ohjelma alkaa yhteisellä kick off –tapahtumalla, jonka jälkeen noin ohjelman puolessa välissä kokoonnutaan taas yhteen vaihtamaan ajatuksia ja tarkistamaan omia tavoitteita. Ohjelma huipentuu päätösseremoniaan, jolloin juhlitaan yhteistä vuotta, arvioidaan yhteistä matkaa ja suunnataan katseet tulevaan.

Miten traineen oppimista tuetaan ja osaamista kehitetään?

Traineena kehittymistäsi ja kasvuasi tuetaan monella tavalla. Traineen rinnalla ammatillisena ja uraan liittyvänä tukena toimii henkilökohtainen mentor, joka on kokeneempi valiolainen. Tutor auttaa traineeporukkaa ryhmäytymään sekä tutustumaan työyhteisöön ja sen toimintatapoihin. Valiolla yhteistyö onkin yksi neljästä perusarvostamme. 

Pääsääntöisesti oppiminen ja kehittyminen Valiolla tapahtuvat työssä oppimisena, mutta koulutukset, workshopit ja valmennukset mahdollistavat syventymisen tiettyihin osaamisalueisiin. Valio Campus on osaamisen kehittämisen ohjelma, joka tarjoaa valmennusta ja koulutuksia kaikilla tehtävätasoilla ja erilaisiin kehitystarpeisiin. Osa Valio Campus-koulutuksista toteutetaan lähiopetuksena ja osa verkkokoulutuksina e-Campuksessa.

Avoimet trainee-paikat Valiolla