Vinkkejä työnhakijalle

Miten ja millä työkaluilla kohti unelmien työpaikkaa?

Työnhaku ei juuri koskaan ole helppoa ja matkan varrella joutuu usein painimaan monimutkaistenkin ongelmien kanssa. Työnhaku on kuitenkin taito, jonka voi oppia ja jossa voi kehittyä, vaikka mestariksi asti. Mitä kaikkea onnistunut työnhaku sitten vaatii?

CV, hakemus, LinkedIn – oma työnhakijaprofiili kuntoon

Vaikka perinteisten työnhakudokumenttien kirjoittaminen voi joskus tuntua vanhanaikaiselta, nämä perusdokumentit vaaditaan edelleen lähes jokaisessa työnhakuprosessissa. Oman osaamisen muotoilu kiinnostavaan ja kaiken olennaisen esiintuovaan muotoon voi kuitenkin olla haastavaa. Erityisesti, kun CV:tä kirjoittaa ensimmäisen kerran tai hakemusta muotoilee ensimmäistä oman alan työpaikkaa varten, saattaa runosuoni olla ajoittain tukossa. Mitään maagista kikkailua näiden dokumenttien laatiminen ei kuitenkaan vaadi. Keräsimmekin muutaman perusohjeen ja vinkkivitosen oman työnhakijaprofiilin parantamiseen:

Tyhjän paperin kammo – miten rakentaa CV ilman oman alan työkokemusta?

Miten kirjoitan hyvän CV? – erotu eduksesi työnhaussa

Rekrytoijan vinkit timanttisten hakudokumenttien kirjoittamiseen

LinkedIn -profiili ei ole vielä täysin syrjäyttänyt perinteistä CV:tä, mutta useissa tapauksissa palvelu toimii CV:n tukena työnhakuprosessissa. LinkedIn toimii myös hyvänä online -versiona CV:stäsi myös silloin, kun et aktiivisesti hae töitä.

Millainen on hyvä LinkedIn -profiili? – vinkit huippuprofiiliin!

Headhunterin vinkit passiiviseen työnhakuun

Työhaastattelu – näytönpaikka molemmille osapuolille

Työhaastattelua ei pidä ajatella yksipuolisena kuulusteluna, vaan mahdollisuutena tutustua puolin ja toisin. Työnantajalle haastattelu on tapa testata työnhakijan sopivuutta tiettyyn tehtävään ja tiimiin, mutta myös hakija testaa samalla sopivuuttaan kyseiseen yritykseen. Hakijan vastuu usein unohtuu töitä hakiessa, mutta haastamalla haastattelijaa voit jättää itsestäsi motivoituneen ja aidosti kiinnostuneen kuvan ja samalla miettiä kriittisesti sopiiko kyseinen paikka juuri sinulle. Alta löydät lisää vinkkejä niin perinteisessä haastattelussa, kuin videohaastattelussakin onnistumiseen:

Miten onnistun työhaastattelussa?

Näin vältät yleisimmät virheet työhaastattelussa

Vakuuta videolla – tuo parhaat puolesi esiin videohaastattelussa

Muut vinkit työnhakuun

Työnhaku on monimutkainen palapeli ja jokaisen retki haasteiden kautta voittoon on erilainen. Tässä vielä muutama vinkki matkalle kohti oman alan unelmien työpaikkaa!

Mitä työnhausta voi oppia ja miten se kehittää paremmaksi hakijaksi?

Kesätyö – taskurahaa vai aito mahdollisuus kehittyä?

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen