Maija Kekkonen – Viestintäharjoittelijan arkea PAMilla

29.11.2019 | Linda Grönlund | 4 min luettava

Palvelualojen ammattiyhdistyksessä eli PAMissa aloitti syyskuun alussa viisi korkeakouluharjoittelijaa. Maija Kekkonen, yksi viidestä, aloitti tällöin viestintäharjoittelijana. Kekkonen päätyi hakemaan PAMille, sillä yhteiskunnalliset asiat sekä viestintä ovat aina kiinnostaneet häntä. “PAMilla tarjotaan hyviä mahdollisuuksia harjoitteluun etenkin, jos tulevaisuudessa haluaa hakeutua järjestöalalle”, Kekkonen kertoo. Kekkonen itse on opiskellut pääaineenaan historiaa ja sivuaineenaan viestintää sekä yhteiskuntapolitiikkaa. “Olen oppinut PAMilla paljon viestinnän toteuttamisesta. Olen oppinut myös konkreettisesti tekemään viestintästrategiaa sekä ymmärtänyt, mitä kaikkea strategian toteuttamisessa pitää ottaa huomioon”, Kekkonen lisää.

PAMin korkeakouluharjoittelijat ovat kaikki saaneet tehtäväkseen sekä henkilökohtaisen että yhteisen projektityön. Niiden teemat ovat vaihdelleet laajasti aina yhteiskunnallisista projekteista viestintään asti. “Omana projektinani on ollut viestintäsuunnitelman tekeminen yhdelle aluetoimistolle. Tämän parissa olen suunnittelut viestintästrategiaa sekä tehnyt suunnitelman tämä suunnitelman toteuttamiseksi alusta loppuun”, Kekkonen kuvailee.

Kollegoiden kanssa toteutettu yhteisprojekti sen sijaan käsitteli ilmastonmuutoksen torjuntaa työelämän muutosten ja reilun siirtymän näkökulmasta. Reilulla siirtymällä tarkoitetaan ilmastonmuutokseen sekä työelämän muuttumisen liittyviä toimenpiteitä. Ilmastonmuutosprojektiin on luotu työryhmä, jossa on ollut mukana eri osastojen päälliköitä sekä asiantuntijoita harjoittelijoiden lisäksi.” Kekkonen lisää. Kysymyksiä on lähestytty aiheesta kirjoitettuihin artikkeleihin tutustumalla sekä perehtymällä muiden ulkomaisten liittojen suunnitelmiin. “Molemmat työt ovat olleet mielenkiintoisia, ja ne ovat opettaneet projektinhallintataitoja”, Kekkonen kertoo.

Harjoittelua kattavassa ohjauksessa

“Meillä on ollut niin viikottaisia palavereita koko ryhmän kanssa kuin myös yksittäisiä palavereita oman ohjaajan kanssa. Ryhmänohjaajan kanssa olemme käyneet läpi koko ryhmän toimintaa, esimerkiksi niiltä osin, mitä kukin on tehnyt ja mistä asiasta voisi mahdollisesti tarvita vielä lisää perehdytystä”, Kekkonen kertoo. Jokaisella harjoittelijalla on ohjaaja omasta yksiköstään, eli ohjaajat ovat saman alan asiantuntijoita. Kaikki viisi harjoittelijaa aloittivat viestintä- ja yhteiskuntapolitiikan osaston alla omissa yksiköissään.

Erilaisten opintotaustojen sekä työkokemusten vuoksi ideoita pallotellaan usein yhdessä. “Aika monella harjoittelijalla on taustaa järjestötoiminnan parista, ja vaikka olemmekin eri aloilta, tuo se vain positiivista kulmaa sekä monipuolisia näkökulmia ja ideoita aiheisiin”, Kekkonen kuvailee.

“Ennen PAMille tuloa en edes tiennyt, kuinka paljon nuorekasta sekä kirjavaa porukkaa talossa on”, Kekkonen luonnehtii. Talosta löytyy tohtoreita, mutta myös ihmisiä, jotka ovat edenneet varastomiehistä työskentelemään asiantuntijaroolissa järjestössä. Asiantuntijuutta hyödynnetään niin akateemisesti kuin osaamisasiantuntijuudenkin kautta.

”Harjoittelijat on otettu hyvin vastaan ja yhteishenki vaikuttaa hyvältä. Olen huomannut, että ihmiset uskaltavat sanoa ajatuksensa ääneen vaikeissakin neuvottelutilanteissa.” Kekkonen kertoo. “Pamille kannattaa ehdottomasti hakea töihin jos järjestöala sekä työelämän kehitys kiinnostavat. Koulutustaustalla ei suoranaisesti ole täällä merkitystä, sillä PAMilla arvostetaan erilaisia taustoja sekä näkökulmia. Meillä on jopa ollut puhetta, että olisi mukava saada harjoittelijoita jopa vielä laajemmin eri aloilta, kuten talous-, tekniikka- tai ympäristöaloilta”, Kekkonen kuvailee.

Ammattiliitossa työskenteleminen on yhteiskunnallisesti merkittävää—siellä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan tärkeisiin asioihin.  ”Ilman ammattiliittoja ei olisi työehtosopimuksia, lomia, eikä kahvitaukoja!” Kekkonen tiivistää.

Hae traineeksi PAMille!

PAM etsii harjoittelijoita usealta eri alalta keväälle 2021. Hae sinulle sopivaa tehtävää alta:

Trainee – Kasvatustieteelliset alat
Trainee – Yhteiskuntatieteelliset alat
Trainee – Viestinnän alat
Trainee – Oikeustieteelliset alat
Trainee – Kaupalliset alat

Lue lisää PAMin harjoittelumahdollisuuksista täältä.

Lisää uratarinoita

risteilyalus avomerellä

Nykypäivän työelämässä on tyypillistä, että työpaikkaa vaihdetaan muutaman vuoden välein. Merenkulkualalla keittiöratkai...

 AX-Suunnittelu on insinööritoimisto, joka toimittaa asiakkailleen tilaratkaisuja julkisiin ja teollisiin rakennuskohtei...

Palvelualojen ammattiliitto PAMin trainee-paikat tarjoavat korkeakouluopiskelijoille loistavan tilaisuuden startata työu...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen