Miksi henkilöstövuokrausta kannattaa käyttää?

05.10.2021 | Mikko Matikka | 3 min luettava

Henkilöstövuokrauksessa mukana on kolme osapuolta: työntekijä, rekrytointiyritys ja käyttäjäyritys. Rekrytointiyritys toimii työnantajana, joka maksaa työntekijälle palkan ja vastaa työsuhdehallinnosta. Asiakkaan eli käyttäjäyrityksen tehtäviksi jäävät työntekijän perehdyttäminen sekä työn johtaminen. Tässä muutamia syitä harkita työntekijän vuokraamista.

Se on nopea tapa hankkia uutta työvoimaa

Henkilöstövuokraus on tehokas apu kiireellisiin työvoimatarpeisiin. Tyypillisesti vuokratyövoimaa on hyödynnetty lyhyellä varoituksella avautuneiden sijaisuuksien tai vilkkaiden sesonki- ja kampanja-aikojen rekrytoinneissa. Henkilöstövuokrauksen ketteryys on valttia esimerkiksi sesonkiaikoina.  aTalentilla hakuprosessi on nopea, sillä aktiiviset hakuajat kestävät vain 1,5-2 viikkoa.

Väliaikaiset talentit ovat korvaamaton apu paitsi akuuttiin työvoimapulaan, myös pidemmän tähtäimen kasvusuunnitelmiin. Vuokratyösuhteessa tutuksi tulleen osaajan vakinaistaminen on helppoa, kun hänen persoonansa ja soveltuvuutensa rooliin ovat tiedossa.

Me aTalentilla kannustamme kandidaatteja ja asiakkaita vuorovaikutukseen hyvissä ajoin. Toimimme poikkeuksellisesti henkilöstöalalla esimerkiksi siten, että meillä asiakas neuvottelee palkan vuokratyöntekijän kanssa.

Se helpottaa hallinnon työtaakkaa kiireaikoina

Henkilöstövuokrauksessa rekrytointifirma ottaa vastuulleen vuokratyöntekijän työsuhteen hallinnolliset tehtävät, kuten palkanmaksun, palkkojen sivukulut, eläkkeet, vakuutukset ja terveydenhuollon. Työnantajan hoidettavaksi jää työhön perehdytys sekä työn johtaminen. 

Henkilöstövuokrauksen asiakkaana voit keskittää voimavarat kaikkein kriittisimpiin toimenpiteisiin. Vuokratyövoimaa voi myös lain mukaan hankkia, vaikka yrityksellä olisi rekrytointikielto. Henkilöstövuokraus on järkevä vaihtoehto niille yrityksille, joiden tekemättömien töiden lista kasvaa kasvamistaan head count -rajoitusten ollessa voimassa.

Se on turvallista, kun markkinoita on vaikea ennustaa

Henkilöstövuokraus voi toisinaan olla yrityksille suorarekrytointia suotuisampi vaihto. Vaikka koronapandemian aiheuttamat kriisit alkavat olla takana päin, rekrytointitarpeiden ennakointi saattaa edelleen olla joillakin aloilla hankalaa.

Käyttäjäyrityksen ei tarvitse sitoutua palkkaamaan vuokratyöntekijää vakituisesti eikä työsopimuksen irtisanomisesta aiheudu hallinnollista taakkaa. Palvelusopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa. Esimerkiksi työajasta voidaan sopia joustavasti.

Tämä antaa mahdollisuuden tehdä nopeita päätöksiä ja tutkia eri työnkuvien vaikutuksia liiketoimintaan myös tulevaisuudessa. Henkilöstövuokrausta voi esimerkiksi käyttää keinona arvioida uusien roolien ja työnkuvien kannattavuutta.

5 syytä miksi henkilöstövuokrausta kannattaa käyttää:

  1. Uusia työntekijöitä tarvitaan nopeasti
  2. Työvoiman tarvetta on hankala ennakoida pidemmälle
  3. Se ei ylikuormita hallintoa kriisitilanteissa
  4. Head count -rajoitteista huolimatta tarvitaan väliaikaista työvoimaa
  5. Halutaan arvioida uusien roolien kannattavuutta

Ota yhteyttä

Niklas ja muut asiantuntijamme kertovat mielellään lisää henkilöstövuokrauksesta. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Lue seuraavaksi

Mitä suorarekrytointi tarkoittaa?
Suorarekrytointi on palvelu, jossa henkilö rekrytoidaan suoraan asiakkaan palkkalisto...

Poikkeustilan aiheuttama epävarmuus markkinoilla ja yritysten arjessa on heijastunut luonnollisesti myös rekrytointialaa...

Tässä artikkelissa aTalentin rekrygurut Laura Isosomppi ja Milla Saari kertovat, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun rekr...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen