Palvelut yrityksille

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus on oikea valinta, kun haluatte rekrytoida uuden työntekijän, mutta häntä ei voida ottaa omille palkkalistoille. Rekrytointiprosessin lisäksi huolehdimme lain vaatimista työnantajavelvollisuuksista.

Milloin henkilöstövuokraus kannattaa?

Henkilöstövuokraus on tehokas apu kiireellisiin työvoimatarpeisiin. Yleisiä vuokratyön käyttökohteita ovat esimerkiksi määräaikaiset projektit, kausityöt ja harjoittelut. Se sopii myös niille yrityksille, joilla ei ole omaa henkilöstöhallintoa.

Jos etsit apua yhden tai useamman työntekijän rekrytoinnissa, ota yhteyttä, niin kerromme lisää palveluistamme.

Rekrytointiyhteistyö on sujunut erinomaisesti ja olemme tavoittaneet aTalentin kautta juuri meitä kiinnostavat hakijat.

Iina Näsman, HR Business Partner

@SEB

Tyytyväisiä asiakkaitamme

  • Ambronite-atalent
  • nordea-atalent
  • rapal-atalent
  • Finago-atalent

 

Mitä on henkilöstövuokraus?

Henkilöstövuokraus eli vuokratyö on palvelumuoto, jossa rekrytoitava työntekijä työllistyy asiakasyrityksen sijaan rekrytointiyrityksen palkkalistoille. Tämä tarkoittaa, että rekrytointiyritys vastaa rekrytointiprosessin lisäksi kaikista lain mukaisista työnantajavelvollisuuksista, kuten palkanmaksusta, työterveyshuollosta, vakuutuksista ja mahdollisista yt-neuvotteluista. Vuokratyötä käyttävän asiakkaan velvollisuuksiin kuuluu työhön perehdytys, työn johtaminen ja työturvallisuudesta huolehtiminen.

Miksi henkilöstövuokrausta kannattaa käyttää?

Se sopii monenlaisiin työvoimatarpeisiin

Vuokratyöhön hankitut talentit ovat korvaamaton apu paitsi akuuttiin työvoimapulaan, myös pidemmän tähtäimen kasvusuunnitelmiin. Vuokratyösuhteessa tutuksi tulleen osaajan vakinaistaminen on helppoa, kun hänen persoonansa ja soveltuvuutensa rooliin ovat tiedossa.

Se on riskitön ratkaisu epävarmassa markkinatilanteessa

Henkilöstövuokraus on fiksua myös epävarmassa markkinatilanteessa. Käyttäjäyrityksen ei tarvitse sitoutua palkkaamaan vuokratyöntekijää vakituisesti eikä työsopimuksen irtisanomisesta aiheudu hallinnollista taakkaa. Henkilöstövuokraus on ketterä tapa esimerkiksi arvioida uusien roolien ja työnkuvien kannattavuutta.

Se helpottaa henkilöstöhallintoa

Henkilöstövuokrauksen asiakkaana voit keskittää voimavarat kaikkein kriittisimpiin toimenpiteisiin. Vuokratyövoimaa voi myös lain mukaan hankkia, vaikka yrityksellä olisi rekrytointikielto. Henkilöstövuokraus on järkevä vaihtoehto niille yrityksille, joiden tekemättömien töiden lista kasvaa kasvamistaan head count -rajoitusten ollessa voimassa.

Tutkimus Nuorten ammattilaisten valmiuksista työelämässä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

 

Miksi valita aTalent rekrytointikumppaniksi?

Nopea ja selkeä rekrytointiprosessi

Koska halutuimmat osaajat viedään käsistä, on hyvin yleistä, että vain päivän tai kahden viivästys rekrytointiprosessissa johtaa parhaiden tai halutuimpien hakijoiden menettämiseen. Tiimimme pitää huolen siitä, että rekrytointiprosessi  toteutetaan nopeasti ja saumattomasti ja työnhakijoiden kanssa kommunikoidaan aktiivisesti. Tällöin vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Erinomainen kohderyhmätuntemus

Teemme aktiivista yhteistyötä eri opiskelija- ja ammattijärjestöjen kanssa tukeaksemme korkeakoulutettuja työnhaussa sekä pysyäksemme ajan tasalla kunkin alan markkinatilanteesta. 

Tämän lisäksi tutkimme aktiivisesti uransa alkuvaiheen ammattilaisten ajatuksia rekrytoinnista. Viimeisin tutkimuksemme, johon vastasi yli 2.000 suomalaista korkeakoulutettua, löytyy täältä.

Laajat ja monipuoliset verkostot

Tavoitamme alojensa kirkkaimmat osaajat ympäri Suomea satojen viestintäkanavien kautta. Käyttämiämme kanavia ovat omien sivujemme lisäksi esimerkiksi aine- ja alumnijärjestöjen kanavat, korkeakoulujen urapalvelut, oma hakijarekisterimme (yli 30.000 rekisteröitynyttä osaajaa), sosiaalisen median kohdennetut kanavat sekä monet erilaiset julkiset hakukanavat.

Olemme monen opiskelijajärjestön eksklusiivinen partneri, eli tavoitamme nämä tärkeät kohderyhmät ainoana rekrytointialan toimijana.

Alan paras hakijakokemus

Erinomaisen hakijakokemuksen avulla ylläpidämme asiakkaidemme työnantajamielikuvaa läpi rekrytointiprosessin. Hakijakokemuksesta pidämme huolta mm. viestimällä aktiivisesti kandidaateille haun etenemisestä ja tarjoamalla henkilökohtaista palautetta.

Tarjoamme jokaiselle kandidaatille mahdollisuuden henkilökohtaiseen palautteeseen omasta suoriutumisestaan rekrytointiprosessissa. Tällä tavalla myös hakuprosessista karsiutuneet saavat positiivisen kokemuksen riippumatta haun lopputuloksesta.

Neljän kuukauden tyytyväisyystakuu

Palveluumme sisältyy aina 4 kuukauden tyytyväisyystakuu. Joten mikäli et jostain syystä olisi tyytyväinen rekrytoimaasi työntekijään, tai työntekijä irtisanoutuu, autamme etsimään uuden työntekijän tilalle.

Ota yhteyttä!

Niklas kertoo mielellään lisää henkilöstövuokrauksesta. Soita ja pyydä tarjousta, tai pyydä yhteydenottoa.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen