Kuinka paljon rekrytointi maksaa? [podcast]

24.09.2019 | Outi Mäkinen | 25 min podcast

”Harvoin huomioidaan esimerkiksi työaikakustannuksia ja nehän ovat helposti yksi suurin kulu.” Tässä #rekrycast -podcastin jaksossa Outi Mäkinen ja Jesse Kinnunen kertovat käytännön esimerkkien avulla kuinka paljon rekrytointi maksaa, mistä sen kustannus koostuu sekä miten laskea virherekrytoinnin hinta.

Podcastin aikana Outi ja Jesse vastaavat muun muassa kysymyksiin: Kuinka monta tuntia laadukas rekrytointiprosessi vie? Kuinka paljon rekrytointi maksaa per henkilö ja miksi? Kenen aikaa rekrytointi vie? Miten huomioida vaihtoehtoiskustannukset? Entä jos menee vihkoon, mitä virherekrytointi tarkoittaa ja mikä sen kustannus on?

Kuuntele podcast kokonaisuudessaan Soundcloudissa, Spotifyssa tai alla olevan YouTube-linkin kautta:

Kuinka paljon rekrytointi vie aikaa?

Rekrytointiprosessin laadukas läpivienti vie aikaa ja se on aina jostain muusta pois. Arvioidaan siis aina prosessin kulujen lisäksi työaikakustannukset ja vaihtoehtoiskustannuksen. Nyrkkisääntönä voit pitää, että yhden henkilön rekrytointiin kuluu ammattilaiselta 25-125 tuntia työaikaa. Mikäli et tee rekrytointia työksesi, tai teet tätä vain harvoin, voit helposti tuplata työajan. Työmääränä voit käyttää esimerkiksi 50-70 työtuntia.

“Kun mietit paljonko rekrytointi maksaa, älä unohda omaa työaikaasi – se monesti puuttuu laskelmista. Arvioihin saatetaan huomioida itse haastatteluihin käytetty aika, mutta kaikki muut prosessin vaiheet arvioidaan alakanttiin tai näitä ei huomioida ollenkaan.”

Entä mikä on oma vaihtoehtoiskustannuksesi? Tämä riippuu täysin siitä, kuinka arvokasta oma aikasi on. Oman ajan arvottaminen on yleisestikin tärkeää priorisoinnin kannalta, joten omaan rekrytoinnin vaihtoehtoiskustannukseesi pääset kiinni laittamalla hintalapun omalle työtunnillesi ja kertomalla sen esimerkiksi 50-70 työtunnilla. Tämä ei toki huomioi vielä mitään muita muuttujia, joten vain itse tiedät parhaiten mikä todellinen kustannukseksi on.

Kuinka paljon rekrytointi maksaa?

Rekrytoinnin hinnan voi määritellä monella tapaa, ja tähän vaikuttaa mm. se, teetkö rekrytoinnin kokonaan itse, mitä hakukanavia käytät kandidaattien tavoittamiseen, kuinka monta henkilöä yrityksestä osallistuu rekrytointiprosessiin, käytätkö ulkoista kumppania johonkin vaiheeseen tai mahdollisesti koko prosessiin ja se, kuinka haastava profiili on kyseessä.

Rekrytointipalveluiden hinnoittelu vaihtelee yritysten välillä, mutta yhden henkilön rekrytoinnin hinta asettuu PK-seudulla usein 5 000- 15 000 euron välille. Tämä koskee asiantuntijarekrytointeja, alle 10 vuoden työkokemuksella. Esimerkiksi johdon suorahaussa kustannukset ovat huomattavasti suuremmat ja vaihteluväli kasvaa. Tyypillisesti hinnoittelu perustuu rekrytoidun henkilön kuukausipalkkaan ja on joko success fee -pohjaista, yhdistelmä kiinteää laskutusta ja success feetä tai kokonaan ennalta sovittu kiinteä laskutus, joka voidaan laskuttaa 1-3 erässä. Luonnollisesti esimerkiksi trainee-ohjelmien tai massarekrytointien hinnoittelumallit voivat vaihdella hyvinkin paljon riippuen siitä, mitä vaiheita rekrytointiprosessiin halutaan sisällyttää.

Mitä virherekrytointi tarkoittaa ja kuinka kalliiksi se tulee?

Virherekrytoinnilla viitataan tilanteeseen, jossa toivottua lopputulosta ei synny. Tämä pitää sisällään mm. tilanteet, joissa

  1. Ei päädytä palkkaamaan ketään
  2. Palkattu henkilö ei vastaa odotuksia, joten hänet päädytään irtisanomaan koeajalla
  3. Palkattu tehtävä ei vastaa henkilön odotuksia, joten hän päätyy irtisanoutumaan
  4. Palkattu henkilö ei suoriudu tehtävässä, joten hänet joudutaan irtisanomaan alle vuoden sisällä aloituksesta
  5. Palkataan kriittiseen rooliin, esimerkiksi johtotehtävään henkilö, joka myrkyttää ilmapiiriä

Virherekrytoinnin kustannus vaihtelee pitkälti riippuen siitä, kuinka suuri vaikutus rekrytoidulla henkilöllä on yrityksessä. Mikäli epäonnistut kesäharjoittelijan rekrytoinnissa, voit selvitä paljon pienemmillä kustannuksilla, kuin silloin, jos epäonnistut tiimivetäjän tai johtajan rekrytoinnissa. Hihavakiona monesti määritellään, että virherekrytoinnin suora kustannus on noin 30 prosenttia henkilön vuosipalkasta, minkä lisäksi epäsuoria kustannuksia voi laskea päälle tilannekohtaisesti, monesti reippaastikin.

TLDR

Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä rekrytointia – joskus tämä kannattaa tehdä itse ja joskus tähän kannattaa valita kumppani. Tunnista missä olet itse hyvä ja mihin oma aikasi riittää ja kannattaa käyttää!

  1. Älä unohda arvioida työaikakustannuksia, kun teet laskelmia rekrytoinnin hinnasta
  2. Selvitä mikä on oma vaihtoehtoiskustannuksesi
  3. Valitse ulkoinen kumppani sen mukaan, missä kohtaa rekrytointiprosessia oma pullonkaulasi sijaitsee

 

Tarvitsetko tukea rekrytointiin?

aTalent Recruiting on IT-, tekniikan- ja kaupallisen alan korkeakoulutettujen (yliopisto – ja AMK -taustaisten) osaajien rekrytointiin erikoistunut henkilöstöalan yritys. Palvelumme tavoittavat eri alojen osaajat aina koulun penkiltä pitkälle työelämään yltäneisiin asiantuntijoihin. Palvelumme koostuvat suorarekrytoinnista, henkilöstövuokrauksesta, trainee-ohjelmista, employer branding palveluista sekä suorahausta, eli headhuntingista. Lue lisää täältä.

Jos tarvitset apua uuden tai uusien työntekijöiden rekrytoimisessa, autamme mieluusti löytämään tarpeeseesi sopivan ratkaisun!

#rekrycast #työelämä #rekrytointi

Haluatko kuulla lisää?

Outi kertoo mieluusti lisää rekrytoinnin kustannuksista.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Lisää podcasteja

Tässä #rekrycast podcastissa käydään läpi mitä työnantajamielikuva tarkoittaa, mistä työnantajamielikuva syntyy ja miten siihen voi vaikuttaa.

Tässä #rekrycast podcastin jaksossa Jesse Kinnunen ja Mia Paatsalo käyvät läpi rekrytoinnin 10 suurinta virhettä ja miten niitä voi välttää.

Tässä #rekrycast podcastin jaksossa Outi Mäkinen ja Tommi Talja keskustelevat rekrytointikriteereistä ja siitä mikä tekee hyvän työpaikkailmoituksen.

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen