aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Antti Linna – mukana janoa sammuttamassa

25.01.2019 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min
Antti on työskennellyt Hartwallin Lahden tuotanto- ja logistiikkakeskuksessa jo 2000-luvun alkupuoliskolta lähtien. Hän on nähnyt tehtaan arjen lattiatasolta alkaen ja nykyään projektipäällikkönä hän vastaa Lahden varastonohjausjärjestelmän uudistuksesta.

Antti on kotoisin Lahdesta, jossa Hartwall on näkyvä työnantaja. Se on yksi alueen suurimmista työnantajista ja toisaalta se on myös konkreettisesti yksi näkyvimmistä: nelostietä pitkin ajaessa Hartwallin logoa ei voi olla huomaamatta.

Lukion jälkeen Antin ensimmäinen työpaikka oli Hartwallin varastolla keräilytehtävissä. Hartwallin tuolloin juuri valmistumaisillaan ollut jakelu- ja logistiikkakeskus oli edelläkävijä 2000-luvun alussa ja panimon sisälogistiikka toimi modernina esimerkkinä alalla jopa Euroopan mittakaavassa. Myös opintojen ohessa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin Antti teki monipuolisesti töitä keräilyn lisäksi lajittelussa ja päällystevarastossa.

Hartwallilla työskennellessään Antti kiinnostui IT:stä, automaatiosta ja robotiikasta. Ohjelmoinnista hänelle oli jo kertynyt hieman kokemusta omien projektien kautta, ja siksi silloinen Otaniemen Teknillinen korkeakoulu (nykyään Aalto-yliopisto) vaikutti sopivalta opiskelupaikalta.

Antti työskenteli opintojensa ohessa sekä diplomi-insinööriksi valmistumisensa jälkeen eri yrityksissä mm. logistiikan esimiestyön, logistiikka- sekä varastonhallintajärjestelmien kehitys- ja suunnittelutyön sekä ICT-kehittämisen ja konsultoinnin parissa.

Kolmas kerta toden sanoo. Paluu Lahteen ja Hartwallille

“Noin vuosi sitten Hartwall aloitti Lahden varastonohjauksen uusinnan ja kappas kummaa, löysin itseni täältä projektipäällikkönä”, Antti kertoo hymyillen. Tämä on Antille nyt kolmas kerta, kun hän tekee paluun Hartwallille työuransa aikana.“Nämä tuotteet ja ihmiset ovat ehdottomasti syy, miksi päätös paluusta oli helppo.” Myös sijainnilla oli merkitystä Antille: “Viihdyn Lahessa hyvin, eikä pääkaupunkiseudulla työskenteleminen ole itselleni välttämätöntä”.

Projektipäällikkönä Antin työ on projektin esiselvitysvaiheessa pitkälti koostunut potentiaalisten vaihtoehtojen tutkimisesta, suunnittelutyöstä sekä neuvotteluista. ”Projektin alussa valtaosa työstä onkin kartoittamista, jotta tiedetään mitkä ovat meidän vaihtoehdot”, Antti kertoo.

Projektipäällikön työhön kuuluu paljon suunnittelua ja analysointia. Nyt, kun uusi toimintamalli on saatu suunniteltua pitkälle, on aika kerätä dataa ja analysoida sitä sekä validoida kerätyn datan perusteella, että uusi malli on hyvä ja kannattava.

“Vaikka tittelini on projektipäällikkö, niin kyllä tuossa jatkuvasti excelit ja SQL-server -skriptit pyörii. Viimeksi eilen väänsin koko päivän algoritmia, joka muodostaa asiakastilauksista asiakaskohtaisia yksiköitä. Eli ihan kädet savessa tässäkin ollaan”, Antti kuvailee.

Tietotekniikan opinnoista ja ohjelmointiosaamisesta on todella ollut hyötyä uralla ja Antti kokee, että teknisen puolen ymmärtäminen on nykyään pakollista perinteisten projektipäällikkötöiden lisäksi.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Janon sammuttava, vahva brändi

Hartwall on ollut Antille hyvä työnantaja. Tuotteet, joiden parissa työskennellään ovat kaikkien tuntemia ja herättävät välittömästi mielikuvia ihmisissä. “Kun kerron missä työskentelen, ihmisten on helppo samaistua, sillä he varmasti tuntevat tuotteemme. Tämä on ala, joka yhdistää ihmisiä”, Antti kuvailee.

Hartwall on osa kansainvälistä Royal Unibrew -konsernia. Kehittymis- ja uudistumishaluisuus ovat myös sanoja, jotka sopivat Hartwalliin. “Meillä on todella automaattinen ympäristö verrattuna muihin Royal Unibrew -konsernin tuotantolaitoksiin”, Antti kertoo. Uudistaminen on myös avainsanana hänen nykyisessä työtehtävässään ja projektissaan.

Pyysimme Anttia kuvailemaan, millainen Hartwall on työpaikkana ja vastaukset tulivat häneltä nopeasti:

  1. janon sammuttava
  2. innostava
  3. kannustava työympäristö
  4. työsuhde-edut ovat loistavat ja työntekijää palkitseva työnantaja
  5. vakaa

Aikaisemmin olemme julkaisseet blogissamme myös muiden Hartwallilaisten tarinoita. Blogitekstit löydät alta!

Sanna Valtanen, Junior Controller

Mira Kujanpää, Brand Manager

Hartwallin Career Brewery on nyt auki! Katso avoimet työpaikat linkistä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja