aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Maija Kekkonen – Viestintäharjoittelijan arkea PAMilla

29.11.2019 | Linda Grönlund | Lukuaika 4 min
Palvelualojen ammattiyhdistyksessä eli PAMissa aloitti syyskuun alussa viisi korkeakouluharjoittelijaa. Maija Kekkonen, yksi viidestä, aloitti tällöin viestintäharjoittelijana. Kekkonen päätyi hakemaan PAMille, sillä yhteiskunnalliset asiat sekä viestintä ovat aina kiinnostaneet häntä. “PAMilla tarjotaan hyviä mahdollisuuksia harjoitteluun etenkin, jos tulevaisuudessa haluaa hakeutua järjestöalalle”, Kekkonen kertoo. Kekkonen itse on opiskellut pääaineenaan historiaa ja sivuaineenaan viestintää sekä yhteiskuntapolitiikkaa. “Olen oppinut PAMilla paljon viestinnän toteuttamisesta. Olen oppinut myös konkreettisesti tekemään viestintästrategiaa sekä ymmärtänyt, mitä kaikkea strategian toteuttamisessa pitää ottaa huomioon”, Kekkonen lisää.

PAMin korkeakouluharjoittelijat ovat kaikki saaneet tehtäväkseen sekä henkilökohtaisen että yhteisen projektityön. Niiden teemat ovat vaihdelleet laajasti aina yhteiskunnallisista projekteista viestintään asti. “Omana projektinani on ollut viestintäsuunnitelman tekeminen yhdelle aluetoimistolle. Tämän parissa olen suunnittelut viestintästrategiaa sekä tehnyt suunnitelman tämä suunnitelman toteuttamiseksi alusta loppuun”, Kekkonen kuvailee.

Kollegoiden kanssa toteutettu yhteisprojekti sen sijaan käsitteli ilmastonmuutoksen torjuntaa työelämän muutosten ja reilun siirtymän näkökulmasta. Reilulla siirtymällä tarkoitetaan ilmastonmuutokseen sekä työelämän muuttumisen liittyviä toimenpiteitä. “Ilmastonmuutosprojektiin on luotu työryhmä, jossa on ollut mukana eri osastojen päälliköitä sekä asiantuntijoita harjoittelijoiden lisäksi.” Kekkonen lisää. Kysymyksiä on lähestytty aiheesta kirjoitettuihin artikkeleihin tutustumalla sekä perehtymällä muiden ulkomaisten liittojen suunnitelmiin. “Molemmat työt ovat olleet mielenkiintoisia, ja ne ovat opettaneet projektinhallintataitoja”, Kekkonen kertoo.

Harjoittelua kattavassa ohjauksessa

“Meillä on ollut niin viikottaisia palavereita koko ryhmän kanssa kuin myös yksittäisiä palavereita oman ohjaajan kanssa. Ryhmänohjaajan kanssa olemme käyneet läpi koko ryhmän toimintaa, esimerkiksi niiltä osin, mitä kukin on tehnyt ja mistä asiasta voisi mahdollisesti tarvita vielä lisää perehdytystä”, Kekkonen kertoo. Jokaisella harjoittelijalla on ohjaaja omasta yksiköstään, eli ohjaajat ovat saman alan asiantuntijoita. Kaikki viisi harjoittelijaa aloittivat viestintä- ja yhteiskuntapolitiikan osaston alla omissa yksiköissään.

Erilaisten opintotaustojen sekä työkokemusten vuoksi ideoita pallotellaan usein yhdessä. “Aika monella harjoittelijalla on taustaa järjestötoiminnan parista, ja vaikka olemmekin eri aloilta, tuo se vain positiivista kulmaa sekä monipuolisia näkökulmia ja ideoita aiheisiin”, Kekkonen kuvailee.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

“Ennen PAMille tuloa en edes tiennyt, kuinka paljon nuorekasta sekä kirjavaa porukkaa talossa on”, Kekkonen luonnehtii. Talosta löytyy tohtoreita, mutta myös ihmisiä, jotka ovat edenneet varastomiehistä työskentelemään asiantuntijaroolissa järjestössä. Asiantuntijuutta hyödynnetään niin akateemisesti kuin osaamisasiantuntijuudenkin kautta.

“Harjoittelijat on otettu hyvin vastaan ja yhteishenki vaikuttaa hyvältä. Olen huomannut, että ihmiset uskaltavat sanoa ajatuksensa ääneen vaikeissakin neuvottelutilanteissa.” Kekkonen kertoo. “Pamille kannattaa ehdottomasti hakea töihin jos järjestöala sekä työelämän kehitys kiinnostavat. Koulutustaustalla ei suoranaisesti ole täällä merkitystä, sillä PAMilla arvostetaan erilaisia taustoja sekä näkökulmia. Meillä on jopa ollut puhetta, että olisi mukava saada harjoittelijoita jopa vielä laajemmin eri aloilta, kuten talous-, tekniikka- tai ympäristöaloilta”, Kekkonen kuvailee.

Ammattiliitossa työskenteleminen on yhteiskunnallisesti merkittävää—siellä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. “Ilman ammattiliittoja ei olisi työehtosopimuksia, lomia, eikä kahvitaukoja!” Kekkonen tiivistää.

Hae traineeksi PAMille!

PAM etsii harjoittelijoita usealta eri alalta keväälle 2021. Hae sinulle sopivaa tehtävää alta:

Trainee – Kasvatustieteelliset alatTrainee – Yhteiskuntatieteelliset alatTrainee – Viestinnän alatTrainee – Oikeustieteelliset alatTrainee – Kaupalliset alat

Lue lisää PAMin harjoittelumahdollisuuksista täältä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja