aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Miksi SeaKingillä viihdytään pitkään?

27.09.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

Nykypäivän työelämässä on tyypillistä, että työpaikkaa vaihdetaan muutaman vuoden välein. Merenkulkualalla keittiöratkaisuja loistoristeilijöihin toimittava SeaKing kulkee työnantajana tätä trendiä vastavirtaan: Yrityksen palkkalistoilla viihdytään useita vuosia, jotkut jopa vuosikymmeniä. Mikä saa ihmiset pysymään SeaKingillä?

Monipuoliset työprojektit eivät jätä kylmäksi

SeaKing suunnittelee ja toimittaa “avaimet käteen” -periaatteella catering-järjestelmiä loistoristeilijöihin. Yrityksen tarjooma voi kuulostaa ensi kuulemalta yksinkertaiselta, mutta toimitusjohtaja Vesa Jumppasen mukaan työn todellinen luonne paljastuu nopeasti tulokkaille.

“Joku saattaa leikkisästi sanoa, että olemme pata- ja kattilakauppiaita. Moni on kuitenkin yllättynyt, kuinka jäätävän teknistä ja monipuolista työtä teemme.”

SeaKingin asiantuntijat ovat mukana erityisesti risteilijöiden elinkaaren alkuvaiheessa. Risteilylaivan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa he suunnittelevat tehokkaat keittiöratkaisut yhdessä asiakkaiden kanssa sekä tarpeen mukaan asentavat kokonaisuuden. Kun laiva aloittaa liikennöinnin, he auttavat asiakkaita laitteiden ylläpidossa.

Isoja projekteja pyöritetään pienellä porukalla ja työnkuvat ovat laajat. Omalla tehtaalla Puolassa tehdyt räätälöidyt kalusteet asennetaan Ranskassa ja Saksassa itse. Keittiölaitteiden toimittajia on ympäri maailmaa, joten töitä tehdään monikulttuurisessa ympäristössä.

Työnkuva vaihtelee sopivasti: Yhtenä hetkenä mietitään isoja strategisia linjauksia, kun taas toisena neuvotellaan asiakkaiden kanssa. Joskus laitteita käydään korjaamassa itse laivalla, joka sijaitsee Karibialla, Välimerellä tai vaikkapa Kiinassa.

“Välillä täytyy pelata fiksua palaverissa ja välillä mennään tukka putkella asentajien kanssa korjaustöihin,” projektipäällikkö Lauri Lehtinen kuvailee.

Oma kädenjälki näkyy firman menestyksessä

SeaKingin jälkimarkkinointiyksikön tehtävänä on tukea asiakkaita järjestelmien käyttöönotossa ja ylläpidossa. Takuuinsinöörit keräävät teknisen aineiston, joka sisältää käyttöohjeita, sähkökaavioita, huolto-ohjeita ja osaluetteloita. Ne auttavat käyttäjiä selviämään ongelmatilanteista.

Palkitsevimpia ovat kaksi vuotta sitten aloittaneen takuuinsinööri Joonas Finnilän mukaan hetket, jolloin pitkät projektit ja asiakkaan ongelmat saadaan ratkaistua. Jälkimarkkinoinnilla on ratkaiseva rooli projektien onnistumisessa ja SeaKingin asiakkaiden tyytyväisenä pitämisessä.

“Pääasia on huolehtia, että asiakas haluaa tehdä SeaKingin kanssa yhteistyötä jatkossakin,” Joonas kiteyttää.

Lue myös: Seaking etsii nyt Aftersales Engineeriä takuuyksikköönsä

Tarjolla on paljon vastuuta ilman byrokratiaa

Vesa on työskennellyt urallaan niin telakoilla, tehtaalla, suuressa insinööritoimistossa kuin SeaKingillä perhemäisessä yhteisössä. Vastuualueiden kapeus ja byrokratian määrä sai hänet kääntämään kurssin isosta korporaatiosta takaisin kotisatamaan.

“Siinä missä ison talon projekteissa saa hoitaakseen pieniä siivuja, meillä pääsee hoitamaan laivakeittiöjärjestelmiä hyvin laajasti esimerkiksi layouteista kalustekuviin ja osallistumaan laivaprojektin kaikkiin vaiheisiin” hän sanoo.

SeaKingillä byrokratia loistaa poissaolollaan ja raportointi on mahdollisimman tarkoituksenmukaista. Uuden idean tai projektin käynnistämistäkään ei tarvitse odotella seuraavalle budjettikaudelle.

“Uskon, että moni ‘hands-on’ ihminen arvostaa juuri tämänkaltaista työtä.”

Kaikki haastateltavat kuvailevat SeaKingiä matalahierarkiseksi perhefirmaksi. Työntekijöille annetaan vapaat kädet hoitaa työt ilman, että kukaan hengittää niskaan.

“Sen mukana tulee paljon vastuuta, mikä on sekä mielekästä että haastavaa. Vastuu töiden tekemisestä on itsellä ja tavat toimia voi muokata juuri oman näköiseksi”, Lauri kertoo.

Matkustelu ja perhe-elämä yhdistyvät kätevästi

Mahdollisuus matkustaa työn mukana tekee Joonaksen mukaan työstä mielekästä, sillä se tekee arjesta tavallista erikoisempaa. Laiva- ja telakkakäynneillä saa myös hyvän käsityksen niin laitteiden toiminnasta kuin työ- ja toimintatavoista eri ympäristöissä.

“Toimistolla tulee ahaa-elämyksiä miten ratkaista ongelmia, kun on nähnyt miten asiat käytännössä paikan päällä toimivat”, hän kuvailee.

Palkkaus ja työedut ovat SeaKingillä kilpailukykyisiä ja lomia pystyy pitämään joustavasti. Vesan mukaan työ sopii kokeneille ammattilaisille, jotka haluavat yhdistää vakaan työn, matkustelun ja perhe-elämän.

“Ideaalitilanteessa olet ollut laivalla tai telakalla töissä, mutta haluaisit vähentää työmatkustamista esimerkiksi perhesyistä, mutta haluaisit pysyä marine-alalla.”

Miltä kuulostaisi työ Aftersales Engineerinä matalahierarkisessa, perhemäisessä työyhteisössä? Oletko korjaus- ja huoltotaitoinen jälkimarkkinoija? SeaKing etsii jäsenistöönsä taitavaa takuuasioiden hoitajaa, jolta luonnistuu tiukimmankin merimiessolmun purkaminen!

Avoin työpaikka: Aftersales Engineer

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja