Senior Accountant

Julkaistu 09.09.2021

Senior Accountant

AMETEK on maailman johtava röntgen- ja gammasäteilyn tunnistuksessa käytettävien komponenttien suunnittelija, kehittäjä, valmistaja ja myyjä. AMETEKin komponentteja käytetään pääasiassa röntgenspektroskopiassa, analyyttisen kemian laboratorio- ja kannettavissa sovelluksissa sekä ydin- ja avaruustutkimuksessa. AMETEK Finland toimii tiiviissä yhteistyössä Amptekin kanssa ja molemmat ovat AMETEK-konsernin osia.

AMETEK etsii kokenutta kirjanpitäjää, Senior Accountantia, Espooseen osaksi Suomen liiketoimintayksikköä. Tehtävässä pääpaino on erilaisissa vastuullisissa ja monipuolisissa kirjanpidon tehtävissä, mm. aina taloudellisesta raportoinnista kustannuslaskentaan, osto- ja myyntisaamisiin sekä lakisääteiseen vero- ja viranomaisraportointiin. Toimenkuva on vastuullinen ja raportoitkin suoraan Suomen liiketoimintayksikön johtajalle. Lisäksi toimit tiiviissä yhteistyössä Amptekin Yhdysvalloissa työskentelevien Senior Accounting Managerin ja Business Unit Controllerin kanssa.

Tehtäviisi kuuluu:

 • Pääkirjanpitäjänä toimiminen ja kuukausittainen raportointi
 • Liiketoimintayksikön johtajan tukeminen kaikessa talousraportoinnissa
 • Senior Accounting Managerin tukeminen kvartaaliraportoinnin parissa
 • Käyttöomaisuuskirjanpidon seuranta ja ylläpito
 • Tarvittavien kirjanpitostandardien noudattamisen varmistaminen ja sisäisten sekä ulkoisten tarkastusten tukeminen
 • Vakiokustannusten päivittäminen ja hallitseminen ERP-järjestelmässä
 • Kustannuslaskentaan osallistuminen
 • Controllerin ja taloustiimin tukeminen tarpeen mukaan ja organisaation tukeminen ennustamisessa, budjetoinnissa ja raportoinnissa
 • Palkanlaskenta sekä muut kirjanpidon rutiinitehtävät

Tässä toimenkuvassa olet tiiviissä vuoropuhelussa eri sidosryhmien kanssa – aina tuotannosta konsernitasoon – joten työskentelytyyliltäsi olet yhteistyö- ja viestintätaitoinen. Tehtävässä menestymistä tukevat ennen kaikkea tarkka ja järjestelmällinen ote. Oletkin deadline-orientoitunut sekä priorisointitaitoinen: sinulla on kyky pitää useita palloja ilmassa samaan aikaan ja reagoida muuttuviin tilanteisiin aina määräaikaan mennessä. Koska AMETEK Finland on kasvava ja kehittyvä organisaatio, toivomme, että sinulla on paitsi näkemystä prosessien kehityksestä, myös osaamista kehitysehdotusten viemisestä käytäntöön asti.

Sinulta odotamme:

 • Kaupallista korkeakoulututkintoa (esim. laskentatoimi)
 • Relevanttia työkokemusta kirjanpidon parista
 • Sujuvia Excel-taitoja sekä kyvykkyyttä työskennellä monimutkaisten taulukoiden ja kaavojen kanssa
 • Ymmärrystä Suomen kirjanpitolainsäädännön mukaisista laskentaperusteista ja periaatteista
 • Sujuvan suomen kielen lisäksi myös sujuvaa englannin kieltä

Katsomme eduksesi:

 • Muiden MS Office -sovellusten sekä Business Centralin (entinen Microsoft NAV) hallinnan
 • Yhdysvaltain kirjanpitotapojen tuntemuksen
 • Toimialakohtaisen osaamisen tuotantoympäristöstä julkisessa yrityksessä

Mitä Ametek tarjoaa sinulle:

AMETEKilla olet osa paitsi tiivistä ja ketterää Suomen asiantuntijatiimiä, mutta pääset myös nauttimaan suuren korporaation tuomista eduista sekä vakaudesta. AMETEKilla saat äänesi kuuluville ja pääset aidosti vaikuttamaan työnkuvaasi sekä toimintatapoihin. Olemme aidosti ylpeitä tuotteemme laadusta ja näemme virheet mahdollisuuksina kehittymiselle. Organisaatiokulttuurimme on avoin ja aktiivinen: luotamme työntekijöihimme ja pyrimme tarjoamaan vakaan, vastuullisen ja moninaisen työskentelyilmapiirin.

Kiinnostuitko?

Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 20.9. mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

AMETEKista voit lukea lisää osoitteessa: https://www.ametek.com/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Sofia Latva-Koivisto (puh. +358 50 321 4473, sofia.latva-koivisto(at)atalent.fi). Puhelimitse tavoitat parhaiten ke 15.9. klo 14-15 ja ti 21.9. klo 15-16.

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan AMETEKin palvelukseen.

Minkälaista on työskennellä yrityksessä AMETEK? Katso oheinen video!

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Vastaavia avoimia hakuja

Senior

ONEiO is now looking for a number-oriented and enthusiastic Financial Assistant to join their team in Helsinki! ONEiO is a SaaS company that offers you a great opportunity for professional growth and versatile responsibilities to build up your expertise with a comprehensive introduction to your tasks.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Tilaamalla työpaikkavahdin saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Irtisanoutuminen ja suosittelun pyytäminen ovat normaaleja asioita, mutta ne ymmärrettävästi jännittävät monia. Näillä o...

aTalent-tiimiin tänä vuonna liittyneet Jessica Vilppula ja Roosa Lönnqvist kertovat tässä jutussa, millaista aTalentille...

Harva työskentelee nykypäivänä koko uransa ajan samassa tehtävässä ja työnantajalla, joten työpaikkaakin vaihdetaan vähi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen