aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Mitä on suorarekrytointi?

30.09.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 3 min

Mitä suorarekrytointi tarkoittaa?

Suorarekrytointi on palvelu, jossa henkilö rekrytoidaan suoraan asiakkaan palkkalistoille julkisen, kohdistetun haun avulla. Kun hankit aTalentilta suorarekrytointipalvelun, otamme hoitaaksemme rekrytointiprosessin kaikki vaiheet haettavien työntekijöiden profiilien määrittelystä aina kärkikandidaattien esittelyyn asiakkaalle.

Suorarekrytointi on henkilöstövuokrauksen ohella yleisimpiä rekrytointiyritysten palvelumuotoja. Sitä ei pidä sekoittaa suorahakuun (headhunting), joka taas on täysin omanlaisensa palvelumuoto.

Milloin suorarekrytointi on hyvä vaihtoehto?

Suorarekrytointi on hyvä valinta kun yrityksesi etsii uutta työntekijää asiantuntijatehtäviin, mutta et voi toteuttaa rekrytointia itse esimerkiksi puutteellisten resurssien vuoksi. Se kannattaa erinomaisesti myös silloin kun tarvitset tukea oikean kohderyhmän tavoittamisessa tai suurten hakijajoukkojen hallinnoimisessa. On myös hyvä muistaa, että suorarekrytoidun henkilön ei tarvitse olla täysipäiväinen voimavara, ja niinpä tämä palvelumuoto soveltuu oivallisesti myös osa-aikaisten ja projektityöntekijöiden löytämiseen.

Miten aTalent palvelee asiakkaitaan suorarekrytoinnilla?

Verkostojemme avulla löydät parhaat asiantuntijat

Kokemuksemme mukaan suorarekrytointia käytetään tyypillisimmin silloin, kun asiakkaan tavoitteena on rekrytoida työntekijä pidemmäksi aikaa. Olemme huomanneet, että kohderyhmätuntemus on tässä onnistumisen a ja o. Viimeisen 15 vuoden aikana olemme auttaneet rekrytoimaan asiantuntijoita sekä pienille että suurille julkisesti vaihdetuille yrityksille. Aktiivisen yhteistyömme ansiosta eri opiskelija- ja ammattijärjestöjen kanssa olemme ajan tasalla kunkin alan markkinatilanteesta sekä voimme löytää yritysten tarpeisiin parhaat asiantuntijat.

Tarjoamme tarpeisiisi parhaiten sopivan palveluratkaisun

Suorarekrytoinnissa, kuten muissakin palvelumuodoissa, rekrytointiprosessiin kuuluu monta eri vaihetta ja sama sapluuna ei välttämättä toimi kaikille yrityksille. Tässä palvelumuodossa asiakkaan tarpeiden syvällinen ymmärtäminen sekä asiakkaan ja rekrytointiyrityksen tiivis yhteistyö korostuvat. Palvelumme on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Hyvänä esimerkkinä toimii yhteistyömme ohjelmistoyritys Smartly.io:n kanssa. Rekrytointien perustana toimi Smartly.ion yrityskulttuuri, jossa työntekijät ottavat omistajuutta tekemisistään ja jossa kannustetaan ja pyritään jatkuvaan oppimiseen. Toisin sanoen parhailta kandidaateilta odotetaan sekä työnteon kulttuuriin sopivia “pehmeitä taitoja” että rooleihin soveltuvaa tietotaitoa. Profiilien vaativuuden sekä tiukan aikataulun vuoksi suoritimme haun erittäin tiukalla esikarsinnalla. Näin toimittuna Smartly.io:n tiimi haastatteli ja teki valintansa kaikista kirkkaimpien talenttien joukosta.

Smartly.io oli tyytyväinen aTalentin palvelussa:

  • Nopeaan rekrytointiprosessiin
  • Karsinnan ja kandidaattien laatuun
  • Aktiiviseen viestintään ja henkilökohtaisesta palveluun sekä Smartlyn että työnhakijoiden suuntaan

Tutustu tarkemmin: Mitkä ovat rekrytointiprosessin vaiheet?

Suorarekrytoinnin riskit ovat asiakkaillemme minimaaliset

aTalentin suorarekrytointipalveluun sisältyy 4 kuukauden tyytyväisyystakuu. Mikäli olet asiakkaamme, etkä olisi tyytyväinen rekrytoimaamme työntekijään, tai työntekijä irtisanoutuu, etsimme teille uuden työntekijän tilalle maksutta.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja