aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Sisäistä ulkoistaminen: aTalentin COO paljastaa 4 syytä harkita rekrytointien ulkoistamista

03.09.2024 | Mikaela Johansson | Lukuaika 5 min

Ulkoistaako vai hoitaa itse? Tämä on yleinen kysymys, erityisesti rekrytoinnin osalta. Vievätkö rekrytoinnit yritykseltäsi liikaa resursseja? Usein laadukkaat rekrytoinnit vaativat enemmän panostusta kuin aluksi luullaan. Tässä blogissa aTalentin COO antaa neljä vinkkiä, jotka auttavat sinua päättämään, kannattaako rekrytointi ulkoistaa vai tehdä itse

aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Vaikka käyttäisit huomattavasti aikaa ja vaivaa rekrytointiin, onnistuminen ei ole taattua. Virherekrytointien riski on aina olemassa, ja se voi tulla kalliiksi niin ajallisesti kuin taloudellisestikin. Tämän vuoksi on tärkeää punnita tarkkaan, milloin ulkopuolinen apu voisi tuoda lisäarvoa yrityksellesi.

Mikaela Johansson, COO

1. Vähennä virherekrytoinnin riskiä: Ammattilaiset asialla

Rekrytointiyrityksillä on syvällinen tuntemus alasta ja erikoistunut osaaminen, joka parantaa rekrytointien laatua. He osaavat löytää parhaat ehdokkaat ja tunnistavat, millaiset taidot ja ominaisuudet ovat ratkaisevia eri rooleissa. Tämä asiantuntijuus voi säästää yritykseltäsi merkittävästi aikaa ja vaivaa sekä pienentää virherekrytointien riskiä.


"Tiedätkö sanonnan 'en ole lääkäri, mutta voin vilkaista'? Et kävisi valelääkärillä, joten miksi jättäisit liiketoimintakriittisen rekrytoinnin osaamattomiin käsiin? Rekrytointikonsultti on erikoistunut löytämään juuri oikean henkilön oikeaan tehtävään – se on heidän ammattitaitoaan."

— Mikaela Johansson, COO


2. Tavoita laajempi osaajaverkosto: Rekrytointikumppanisi tuntee markkinat

Rekrytointiyrityksillä on laajat verkostot ja pääsy huippuosaajiin, joita et välttämättä itse tavoittaisi. Heidän verkostonsa ja markkinatuntemuksensa ansiosta oikeat ehdokkaat löytyvät nopeammin ja ennen kaikkea tehokkaammin. Tämä laajempi osaajapooli kasvattaa mahdollisuuksia löytää juuri oikeat henkilöt avoimiin tehtäviin, mikä voi olla ratkaisevaa yrityksesi menestykselle.


"Monet kyselevät valmiin osaajapankin perään, ikään kuin se olisi oikotie onneen. Tosiasiassa huippuosaajat eivät pysy pitkään passiivisina pankissa, vaan heidät napataan nopeasti töihin. Me taas suosimme räätälöityä rekrytointia, jossa etsimme juuri sinun tarpeisiisi sopivat osaajat. Näin varmistamme molemminpuolisen matchin ja vahvan motivaation, mikä lopulta johtaa parhaisiin lopputuloksiin."

— Mikaela Johansson, COO

3. Vapauta aikaa ydinliiketoimintaan: Keskitä arvokkaat tunnit tärkeimpiin tehtäviin

Ulkoistamalla rekrytoinnin yrityksesi voi vapauttaa arvokkaita tunteja ja keskittyä täysillä ydinliiketoimintaan. Rekrytointiprosessi voi olla monivaiheinen ja aikaa vievä, mikä voi viedä resursseja pois muista tärkeistä tehtävistä. Ulkoistaminen auttaa myös yksinkertaistamaan HR-hallintoa, jolloin yrityksesi voi keskittyä strategisiin tehtäviin ja tärkeimpiin tavoitteisiin. Kun ammattilaiset hoitavat rekrytoinnin puolestasi, voit siis keskittyä siihen, mikä on olennaista ja missä olet paras.


Rekrytointikonsultit käyttävät valmiita ja tehokkaita menetelmiä, jotka nopeuttavat prosessia huomattavasti. Selkeät toimintatavat varmistavat, että kaikki etenee sujuvasti ja ajallaan, jolloin säästät resursseja.


“Nykyisessä toimintaympäristössä on entistä tärkeämpää keskittyä olennaiseen. Kun ulkoistat rekrytoinnin asiantuntijoille, voit varmistaa, että yrityksesi painopiste pysyy ydinliiketoiminnan kehittämisessä ja jatkuvuuden turvaamisessa.”

— Mikaela Johansson, COO


4. Paranna kustannustehokkuutta: Rekrytoinnin ulkoistaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä

Vaikka ulkoistaminen saattaa alkuun tuntua kalliilta, se voi olla pitkällä aikavälillä kustannustehokas ratkaisu, erityisesti yrityksille, joilla ei ole resursseja hoitaa rekrytointia sisäisesti. Rekrytointikonsultit auttavat vähentämään virherekrytointien riskiä, mikä voi säästää merkittävästi rahaa.


"Virherekrytointi voi olla erittäin kallista, kun otetaan huomioon menetetyt työajat, koulutus- ja perehdytyskustannukset sekä mahdolliset irtisanomiskulut."

— Mikaela Johansson, COO


Ulkoistaminen tarjoaa myös joustavuutta skaalata rekrytointitoimintoja liiketoiminnan tarpeiden mukaan. Voit lisätä tai vähentää rekrytointiponnisteluja helposti sen mukaan, miten tarpeet muuttuvat. Tämä joustavuus on erityisen arvokasta kasvuyrityksille ja yrityksille, joilla on kausivaihtelua rekrytointitarpeissa.


Rekrytointikonsultit voivat myös tarjota tukea erilaisiin rekrytointitarpeisiin, kuten määräaikaisiin projekteihin tai kesätyörekrytointeihin. Tämä monipuolisuus varmistaa, että yrityksesi saa aina parhaan mahdollisen ratkaisun rekrytointitarpeisiinsa, mikä edelleen parantaa kustannustehokkuutta.

Yhteenveto

Olemme toimineet alalla jo kahden vuosikymmenen ajan, ja tiedämme, mitkä ovat tehokkaan rekrytointiprosessin ja liiketoimintaa tukevan HR:n tunnusmerkit. Näiden vuosien aikana olemme oppineet, että oikea kumppani voi tehdä merkittävän eron yrityksen menestyksessä.


Ulkoistamista voivat hyödyntää niin mikroyritykset kuin pörssiyhtiötkin, ja se voi tapahtua joko täydellisesti, osittain tai jopa projektikohtaisesti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että selkeät sopimukset ja pelisäännöt ovat avainasemassa. Ne auttavat hallitsemaan riskejä, kuten tietoturvaan ja luottamuksellisiin tietoihin liittyviä kysymyksiä.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua tekemään oikean päätöksen ja löytämään parhaan mahdollisen kumppanin rekrytointitarpeisiisi. Ulkoistamalla rekrytointisi voit säästää aikaa, vähentää riskejä ja varmistaa, että yrityksesi keskittyy siihen, mikä on tärkeintä: liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.


Jos haluat keskustella lisää siitä, kuinka voimme auttaa sinua menestymään, ota meihin yhteyttä. Olemme valmiita tukemaan sinua kaikissa rekrytointitarpeissasi.


Lue kuinka Fennia ulkoisti vaativat rekrytoinnin aTalentille

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja