Asesuunnittelija

Julkaistu 04.10.2019

Sako Oy on yksi maailman johtavia metsästys- ja urheiluaseiden valmistajia. Päätoimintomme ovat metsästys- ja urheiluaseiden sekä patruunoiden suunnittelu, valmistus, markkinointi ja myynti maailmanlaajuisesti. Konsernimme liikevaihto on noin 95 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 300 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsevat Riihimäellä, Tukholmassa ja Torontossa. Suomessa olemme alan johtava maahantuoja ja tukkuri. Olemme osa kansainvälistä Beretta-konsernia.

Sako etsii nyt innovatiiviseen tuotekehitystiimiinsä asesuunnittelijaa. Tässä tehtävässä pääset tekemään aidosti kokonaisvaltaista suunnittelua ja tuotekehitystä aseiden ja niihin liittyvien varusteiden ja elektroniikan parissa. Kyseessä ei ole tyypillinen esimerkiksi mekaniikkasuunnittelun tehtävä, vaan työssäsi ovat läsnä tuotteiden kaikki ominaisuudet aina suorituskyvystä visuaaliseen ilmeeseen ja käyttäjäkokemuksesta ympäristöystävällisyyteen.  Laaja-alaisuuden lisäksi tunnusmerkillistä tälle tehtävälle on, että työnkuvasi ei lopu CAD-piirustusten tekemiseen, vaan olet mukana tuotteen koko matkan ajan, kunnes se päätyy myyntiin. Laajan tuotekirjon lisäksi tehtävään tuo entisestään monipuolisuutta työskentely hyvin monenlaisten valmistusmateriaalien kanssa ja niin kuluttajamarkkinoille kuin viranomaisille suunnattujen tuotteiden parissa. Olet mukana kehittämässä ja suunnittelemassa kokonaan uusia tuotteita sekä tekemässä parannuksia olemassa oleviin tuotteisiin. 

Tehtävässä tulet myös vastaamaan Sakon elektroniikkahankkeista ja koordinoinnista elektroniikan alihankintaan liittyen. Ala on mullistumassa digitalisaation myötä ja elektroniikka on tulossa vahvasti mukaan aseisiin ja niihin liittyviin varusteisiin. Sovelluskohteet ovat lähes loputtomat ja voivat liittyä esimerkiksi akkuihin, optiikkaan, ballistiikkaan, valoon tai laseriin. Kyseessä on siis uraauurtava, kehitysorientoitunut rooli, jossa pääset konkreettisesti suunnittelemaan tulevaisuuden aseita. 

Tehtävä sopii henkilölle, jolla on halua kehittyä alan asiantuntijaksi sekä positiivinen ote työhön ja haasteiden ratkomiseen. Hyvät yhteistyötaidot ja kiinnostus tehdä tiimityötä ovat tärkeitä, sillä sidosryhmiäsi tässä roolissa ovat esimerkiksi tuotanto, menetelmäsuunnittelu, laatu, myynti ja toki itse kuluttajat. Vuorovaikutteisuuden lisäksi nautit ketterästä toimintaympäristöstä ja suhtaudut avoimesti uusiin ideoihin ja näkökulmiin. Huomaathan, että Sakon toimialan vuoksi tehtävään valittavalle henkilölle tehdään turvallisuusselvitys. 

Hakijalta odotetaan: 

 • Insinöörin tai diplomi-insinöörin tutkintoa, esim. konetekniikka, valmistus- ja tuotantotekniikka tai materiaalitekniikka 
 • Hyvää osaamista suunnitteluohjelmista, kuten Vertex tai Solidworks  
 • Kokemusta suunnittelijan tehtävistä esimerkiksi mekaniikkasuunnittelun parista
 • Positiivista asennetta, hyviä tiimityötaitoja ja halua tarttua uusiin haasteisiin
 • Vahvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Harrastuneisuus esimerkiksi kilpa-ammunnan tai metsästyksen parista 
 • Elektroniikan tuntemus 
 • Valmistus- ja materiaalitekniikan tuntemus 

Tarjoamme sinulle: 

 • Mahdollisuuden päästä työskentelemään globaalin, laadustaan tunnetun premium-brändin tuotekehityksen parissa  
 • Aidosti innovatiivisen roolin, jossa saat vastuuta projekteista ja kehitystyöstä
 • Työyhteisön, jossa työskennellään intohimolla ja voidaan olla ylpeitä omasta teknisestä osaamisesta  
 •  Pitkän, 100 vuoden historian omaavan perheomisteisen organisaation, jossa johtamiskulttuuri on pitkäjänteinen, ja innovatiivisuus ja ketteryys näkyvät arjessa 

Mikäli sinä haluat olla Sakon seuraava tuotekehitystiimin jäsen, lähetä hakemuksesi, viimeisin opintosuoritusotteesi tai tutkintotodistuksesi sekä CV:si viimeistään 17.10. mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/sako-asesuunnittelija-10-2019. Kerrothan hakudokumenteissasi palkkatoiveesi ja ensimmäisen mahdollisen aloituspäivän tehtävässä. 

Sakosta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.sako.fi/. Tehtävää ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Lisa Jokinen (0505991835, lisa.jokinen[ät]atalent.fi).

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Sakon palvelukseen.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Oletko koskaan pohtinut, miten Netflixin ja Viaplayn kaltaiset sovellukset on saatu sovitettua televisioosi? Mikäli uusi...

Neljä syytä panostaa työnantajakuvan kehittämiseen.

Hyvin rakennettu ja houkutteleva työnantajamielikuva on investointi. Lue 4 syytä panostaa työnantajamielikuvan kehittämiseen.

Kulunut vuosi on myllännyt uusien työntekijöiden perehdytyskäytänteet monessa työyhteisössä uuteen uskoon. Kuinka saada ...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen