Business Development Trainee

Julkaistu 06.05.2019

Caverion designs, builds, operates and maintains intelligent and energy-efficient solutions for buildings, industries and infrastructures. Our strengths are technical competence and customer-centred service which covers all areas of building technology for entire life cycle of the building. Caverion is a publicly listed company, having revenue over 2 billion euros and operating in 11 countries across Europe.

Etsimme Business Development Traineeta liittymään osaksi Caverionin palveluliiketoiminnan kehitystiimiä, jonka vastuulla on liiketoiminnan kehittäminen 11 Caverion-maassa. Business Development Traineena pääset selvittämään ja työstämään Caverionin nykyisten ja tulevien asiakkaiden tarpeita esimerkiksi markkinatutkimusten ja kilpailuanalyysien avulla. Tässä positiossa pääset myös kehittämään Caverionin tulevaisuuden konsepteja sekä uusia palveluratkaisuja. Olet mukana kehittämässä liiketoimintaa ja tuet Caverionin kasvustrategiaa omalla toiminnallasi. Näet uudet liiketoimintamahdollisuudet ja pystyt presentoimaan ne selkeästi myös kollegoillesi käyttäen PowerPointia.

Toivomme, että sinulla on erinomainen asenne, itsenäinen työskentelyote ja halu kehittyä. Tekemisessäsi näkyvät tavoitteellisuus, tiedonjano sekä halu kasvaa asiantuntijaksi. Pääset erityisen hyvin tehtävään kiinni, mikäli omaat jo hieman työkokemusta vastaavanlaisista tehtävistä esimerkiksi kesätöiden osalta ja omaat erinomaisen englannin suullisen ja kirjallisen kielen taidon. Näemme tässä tehtävässä eduksi teknillisen tai kaupallisen opintotaustan, esimerkiksi tuotantotalouden parista tai kauppakorkeakoulusta. Tarjoamme sinulle perehdytyksen alaamme ja työkaluihimme, mutta saat myös vapauden käyttää luovuuttasi ja kompetenssejasi hyödyksesi päivittäisessä työssäsi. Lisäksi pääset mukaan organisaatioomme varsin kiinnostavassa vaiheessa, sillä tavoitteenamme on jatkaa kasvua ja tulet olemaan keskeisessä roolissa tiimimme rakentumisessa. Meillä kehittymismahdollisuudet eivät ole tyhjiä lupauksia, vaan näemme sinut laajentamassa vastuitasi tulevaisuudessa.

Työ on määräaikainen elo- tai syyskuuhun asti, riippuen siitä mikä sopii parhaiten sinulle. Työtä on myös mahdollista jatkaa syksyllä osa-aikaisesti, ja halutessasi sinulla on mahdollisuus pitää palkatonta lomaa heinäkuussa.

Tarjoamme sinulle:

  • Mahdollisuuden kehittyä ja oppia lisää liiketoiminnan kehittämisestä
  • Asiantuntevan ja tiiviin tiimin, jolla on kansainvälisen organisaation tuki taustalla
  • Uramahdollisuuksia ja laajempaa vastuuta pidemmällä tähtäimellä kasvavan organisaation sisällä

Mikäli kiinnostuit Business Development Traineen tehtävästä Caverionilla, lähetä CV:si ja hakemuskirjeesi viimeistään tiistaina 21.5.19 tämän linkin kautta: https://apply.atalent.fi/caverion-business-development-trainee-5-2019. Mainitsethan hakudokumenteissasi sinulle sopivan aloitusajankohdan sekä palkkatoiveen. Toivomme, että lähetät tiedostot pdf-muodossa.

Tehtävään valittu työntekijä työllistyy aTalent Recruitingin työntekijäksi Caverionille.

Käy tutustumassa Caverioniin osoitteessa www.caverion.com. Lisätietoja tehtävästä, hakuprosessista ja aikataulusta voit kysyä aTalentin Rekrytointipäällikkö Cécil Fagerströmiltä (puh. 050 505 3170 cecil.fagerstrom[ät]atalent.fi).

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae tästä

Vastaavia avoimia hakuja

NREP, a leading Nordic real estate investor and developer, is looking for a part-time Junior Asset Manager to join the team in Helsinki!

VaasaETT, a leading energy consultancy, specialized in complex retail and consumer-centric energy issues in over 80 markets around the world, is looking to hire an Energy Analyst.

Point Capital etsii nyt 1-2 osa-aikaista analyytikkoa tiimiinsä Helsinkiin.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Tässä artikkelissa aTalentin kaupallisen alan rekrytointien liiketoimintajohtaja Salla Jortikka kertoo, miksi yritysten ...

Tässä artikkelissa aTalentin rekrygurut Laura Isosomppi ja Milla Saari kertovat, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun rekr...

Koronavirus ja siitä seurannut poikkeustila ovat sysänneet monet työnantajat ainutlaatuisen haasteen eteen. Kuinka saada...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen