Junior Product Owner

Julkaistu 08.04.2019

Stena Recycling Oy kuuluu ruotsalaiseen Stena Metall -yhtiöön. Stena Recyclingilla on noin 200 laitosta Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Puolassa. Pääkonttorimme sijaitsee Göteborgissa, jossa toimintamme sai myös alkunsa vuonna 1939. Tarjoamme laajan ja jatkuvasti kasvavan ja kehittyvän valikoiman kierrätyspalveluita. Keräämme ja kierrätämme kaikentyyppistä jätettä kuten rautaa ja muita metalleja, vaarallisia jätteitä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä muita jätteitä. Suomessa toimimme 12 paikkakunnalla, liikevaihtomme on noin 100 miljoona euroa vuodessa ja meitä stenalaisia on noin 120. Lue lisää täältä.

Stena Recycling etsii oma-aloitteista ja aktiivista Junior Product Owneria liittymään tiiminsä Vantaalle Gate8 Business Parkin pääkonttorille. Osa-aikaisena Junior Product Ownerina työsi koostuu pääsääntöisesti asiakasportaaliin liittyvistä kehitystehtävistä. Tehtävät voivat myös liittyä muihin digitaalisiin ratkaisuihin ja esimerkiksi CRM-järjestelmään. Asiakasratkaisujen ja -järjestelmien pohjista ja kehittämisestä vastataan konsernin tasolla Ruotsissa ja tässä tehtävässä toimit työryhmän edustajana Suomen päässä. Toimit siis kontaktihenkilönä Ruotsin kehitystiimille ja olet tärkeässä roolissa yhteistyön ylläpitäjänä. Olet mukana viestimässä ja koordinoimassa korjausliikkeitä monien sisäisten sidosryhmien kesken, kuten esimerkiksi asiakaspalvelutiimin ja myynnin kanssa. Tässä roolissa toimit tuoteomistajana Suomessa ja puoleesi käännytään järjestelmiin liittyvissä asioissa.

Sinulla tulisi olla kiinnostusta tietotekniikkaa kohtaan, koska työtehtävät pitävät sisällään muun muassa testaustuloksien raportointia ja kehitystyötä, mutta emme odota sinulta koodaustaitoja. Kokemus asiakas- ja CRM- järjestelmien ympäriltä on eduksi työssä, mutta työn kannalta tärkeintä on, että olet oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen tiimipelaaja, joka pitää hyvin hallussaan isommankin kokonaisuuden. Etsimme tehtävään henkilöä, joka pystyy sitoutumaan työskentelyyn noin kahden, kolmen päivän verran viikossa ja toivottavasti tulevaisuudessa kasvamaan kokoaikaiseksi työntekijäksi. Toivomme sinulta myös matkustusvalmiutta, jotta pystyt matkustamaan Stena Recyclingin muihin palveluyksiköihin Suomessa ja Ruotsissa noin parin matkustuspäivän verran kuukaudessa.

Hakijalta odotetaan:

  • Opintoja relevantilta alalta (esim. kaupalliset opinnot)
  • Tietoteknistä osaamista ja kiinnostusta, sekä luontevaa ohjelmistojen käyttöä
  • Aktiivista työotetta ja halua kehittää asiakasjärjestelmää sekä muita digitaalisia ratkaisuja
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Stena Recycling tarjoaa sinulle:

  • Mahdollisuuden työtehtävien kehittymiseen ja tulevaisuudessa täysipäiväiseen työsuhteeseen siirtymiseen
  • Organisaation, jonka kierrätysliiketoiminnan avulla pääset osallistumaan kestävämmän maailman kehittämiseen
  • Ketterän ja kansainvälisen työympäristön, jossa arvostetaan yhteistyötä. Yrityksen tavoitteena on pitää päätöksenteko mahdollisimman ketteränä ja kannustaa kaikkia olemaan rohkeasti oma-aloitteisia

Mikäli tämä kuulostaa urasi seuraavalta askeleelta, lähetä hakemuksesi sekä CV:si viimeistään 22.4.2019  mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/stena-recycling-junior-product-owner-4-2019. Kerrothan hakudokumenteissasi palkkatoiveesi ja mahdollisen aloituspäivän.

Stena Recyclingistä voit lukea lisää osoitteessa: https://www.stenarecycling.fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Jenni Tontti (puh, +358 407508821, jenni.tontti[ät]atalent.fi).

Tässä tehtävässä tulet työllistymään aTalent Recruitingin työntekijäksi Stena Recyclingille.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae tästä

Vastaavia avoimia hakuja

Silvere is looking for a Data Analyst Trainee to join their industry changing forest data science team of highly talented people!

Tiedekeskus Heureka etsii nyt yhteisöönsä toimeen tarttuvaa ja hyvän asenteen omaavaa kiinteistövastaavaa!

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

aTalentin Advisory board uudistui ja mukaan liittyivät Kirsi Piha, Sami Erviö sekä Moaffak Ahmed.

Tässä podcastissa keskustelemme siitä mitä rekrytointimenetelmiä nuoret ammattilaiset kohtaavat ja mitä he toivovat rekrytoivien yritysten käyttävän.

Tässä podcastissa Niklas Huotari ja professori Janne Tienari keskustelevat uuden sukupolven johtamisesta.

Tässä podcastissa aTalentin toimitusjohtaja Niklas Huotari ja professori Janne Tienarin keskustelevat uuden sukupolven johtamisesta.

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen