Megatuuli Oy

Projektipäällikkö tuulivoimakehityshankkeisiin

Julkaistu 31.08.2021

Projektipäällikkö tuulivoimakehityshankkeisiin

Megatuuli Oy on suomalainen vuonna 2010 perustettu johtava maatuulivoimapuistojen kehittäjä ja sähköntuottaja. Yrityksen toiminta-ajatuksena on tuulivoimatuotantoon soveltuvien maa-alueiden kartoittaminen, tuulivoimapuistojen kaavoittaminen ja luvittaminen, rahoitus, rakentaminen sekä sähkön tuottaminen.

Megatuulen voimavarana on kahdeksan hengen tehokas ja ammattitaitoinen tuulivoimatiimi. Kokemuksemme koostuu lukuisista eri kokoisista tuulivoimahankkeista eri puolilla Suomea ja Ruotsia. Tämä tarkoittaa yli 1100 MW tuulivoimapuistohankkeita niiden eri kehitysvaiheissa.

Olemme pääomasijoittajien ja yrityksen henkilökunnan omistama yritys, jonka tavoitteena on omistaa kehittämiään tuulivoimapuistoja yhdessä kumppaneidemme kanssa. Olemme ylpeitä kaikista kehittämistämme tuulivoimahankkeista, varsinkin Jokioisten Tyrinselän hankkeesta, joka oli vuonna 2017 Suomen paras tuulivoimapuisto.

Suomen johtavaksi tuulivoimahankekehittäjäksi noussut Megatuuli etsii tiimiinsä rohkeaa ja omatoimista Projektipäällikköä käynnistämään uusia tuulivoimahankkeita ja johtamaan näiden kehitystyötä.

Tuulivoimapuistohankkeet alkavat uusien tuulivoimahankkeiden ideoinnista edeten tarvittavien lupa- ja selvitysmenettelyiden kautta puhdasta sähköenergiaa tuottaviksi tuulivoimapuistoiksi. Kestoltaan hankkeet vaihtelevat 5 – 10 vuoteen. Työ on pitkäjänteistä ja vaatii tekijältään sinnikästä ja tavoitteellista asennetta. Projektipäällikkönä pidät hankkeiden lankoja käsissäsi ja hyppäät mukaan aktiiviseen hankekehitykseen. Työpöydälläsi on hankkeen vaiheesta riippuen mm. maanvuokra- ja muiden sopimusten solmimista, erilaisia viranomaisprosesseja (mm. tuulivoimaosayleiskaavan laatiminen, ympäristövaikutusten arviointimenettely, rakennuslupaprosessi) ja ennen kaikkea tuulivoimahankkeiden kehittämisen johtamista. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä Megatuulen eri sidosryhmien kanssa, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat avainasemassa. Yhteistyötä tehdään paljon etäyhteydellä, mutta koska Megatuulen toiminta-alue kattaa koko Suomen, myös valmius liikkumiseen tulee olla. Lisäksi raportointi ja hankkeen dokumentointi kuuluvat oleellisena osana työnkuvaasi.

Sinulla on tehtävään soveltuva kaupallinen tai tekninen korkeakoulutustausta (AMK/DI/KTM) sekä aitoa kiinnostusta lähteä työskentelemään ilmastonmuutosta vastaan uusiutuvan sähköntuotannon eturintamassa. Sujuvat suulliset ja kirjalliset viestintätaidot suomeksi sekä englanniksi ovat välttämättömät, sillä Megatuulella on myös kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Persoonana olet ulospäinsuuntautunut, kehittymishaluinen ja joustava etkä pelkää ottaa kontaktia uusiin ihmisiin. Työnkuvaasi sisältyy myös hankkeiden tilanteesta riippuen matkustuspäiviä (Suomessa), joten B-ajokortti on suotava liikkumisen helpottamiseksi.

Katsomme eduksi, mikäli sinulla on ymmärrystä tuulivoimasta, mutta sitäkin enemmän arvostamme asennettasi, laatutietoisuuttasi ja kiinnostustasi alan kehityshankkeita kohtaan!

Hakijalta odotetaan:

 • Soveltuvaa korkeakoulutaustaa (esim. tuotantotalous, kauppatieteet, maantiede, rakennettu ympäristö)
 • Hyviä projektinhallinta- sekä neuvottelutaitoja
 • Järjestelmällistä työskentelytyyliä sekä kykyä ongelmanratkaisuun
 • Sujuvaa suomen- ja englannin kielen suullista- ja kirjallista taitoa
 • B-Ajokorttia sekä matkustusvalmiutta

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Kokemusta projektien vetämisestä
 • Kokemusta tuulivoima-alasta ja tuulivoimahankkeista
 • Käyttökokemus paikkatietojärjestelmästä ja karttapalveluista

Tarjoamme sinulle:

 • Mahdollisuuden päästä näkemään tuulivoimapuistohankkeiden kehitysprosessin koko elinkaari ja työskentelemään eturintamassa alan kehityksen parissa, vakavaraisessa kotimaisessa yrityksessä
 • Joustavan ja kannustavan työyhteisön tuen
 • Monipuolisen työnkuvan, joka tarjoaa sinulle erinomaiset puitteet oman asiatuntijuutesi syventymiselle
 • Kattavat työsuhde-edut (mm. lounas- ja virikekortti)
 • Kilpailukykyisen palkkauksen sekä kattavan perehdytyksen

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi, sekä CV:si viimeistään 15.9. mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi palkkatoiveesi ja mahdollisen aloituspäivän.

Megatuuli Oy:sta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.megatuuli.fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Recruitment Manager Sofia Latva-Koivisto (+358 50 321 4473, sofia.latva-koivisto(at)atalent.fi). Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Megatuuli Oy:n palvelukseen.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Tilaamalla työpaikkavahdin saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Irtisanoutuminen ja suosittelun pyytäminen ovat normaaleja asioita, mutta ne ymmärrettävästi jännittävät monia. Näillä o...

aTalent-tiimiin tänä vuonna liittyneet Jessica Vilppula ja Roosa Lönnqvist kertovat tässä jutussa, millaista aTalentille...

Harva työskentelee nykypäivänä koko uransa ajan samassa tehtävässä ja työnantajalla, joten työpaikkaakin vaihdetaan vähi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen