AX-Suunnittelu

Rakennusautomaatiosuunnittelija

Julkaistu 28.05.2021

Teknisen alan suunnittelu- ja konsulttitoimisto, AX-Suunnittelu, on kolmen yhtiön ryhmä, joka aloitti toimintansa keväällä 1993. AX-Suunnittelun yhtiöt muodostuvat Insinööritoimisto AX-LVI Oy:stä, AX-Prosessit Oy:stä sekä AX-Konsultit Oy:stä. Asiantuntijapalveluidemme laajin kokonaisuus on talotekninen suunnittelu sisältäen LVI-, sähkö-, rakennusautomaatio- ja jäähdytystekniikat teollisuuteen ja palvelurakennuksiin. Talotekniikan lisäksi vahvoja osaamisalueitamme ovat turvallisuus- ja ympäristötekniikka, energialaitokset, maakaasu- ja kaukolämpöverkostot, prosessisuunnittelu, lämpöpumpputekniikka, mittauspalvelut ja puhdastilat. Suunnittelun ohella teemme myös tutkimus- ja selvityshankkeita edellä mainituilla osaamisalueilla.

AX-Suunnittelun tehtävänä on tuottaa asiakkaille lisäarvoa heidän liiketoiminnassaan. Tämä edellyttää korkeaa ammattitaitoa ja sen jatkuvaa kehittämistä, mutta tärkeintä on asenne. Me emme pidä huolta vain asiakkaamme asioista, vaan haluamme aktiivisesti auttaa myös hankkeen muita osapuolia saavuttamaan yhteisiä tavoitteita. Entistä parempaa yhteispeliä tarvitaan ja meillä tähän sitoutuu jokainen.

Viimeisen reilun 25 vuoden myötä on väkimäärä kasvanut, mutta AX-Suunnittelun yhtiöt ovat yhä täysin henkilökunnan omistamia, eikä toimintamme tunne yritysrajoja. Meitä eivät sido pörssiyhtiöiden säännöt eikä kvartaalitalous, vaan saamme itse joustavasti ja nopeasti päättää, mikä on pidemmällä aikavälillä hyväksi asiakkaillemme, yhtiöillemme ja työntekijöillemme. Tällä hetkellä meitä on noin 100: olisitko sinä seuraava AX-lainen?

AX-Suunnittelu etsii eteenpäinkatsovaa rakennusautomaatiosuunnittelijaa osaksi rakennusautomaatiotiimiä Tampereelle.

Rakennusautomaatiojärjestelmä on rakennusten eri osa-alueiden keskipiste, jolla ohjataan taloteknisiä järjestelmiä automaattisesti ja siten myös varmistetaan tehokas talotekniikan kokonaisvaltainen hallinta. Uusien rakennusten “virittämisen” lisäksi myös vanhempien rakennusten järjestelmiä voidaan päivittää nykyaikaisiksi ja samalla energiatehokkaammiksi. Rakennusautomaation asiakkaat edustavatkin elinkeinoelämän koko kirjoa – pienyrityksistä aina teollisuuden “jätteihin” sekä julkiseen hallintoon ja huoltoon – kuitenkin painottuen vaativiin hankekokonaisuuksiin. AX-Suunnittelu on mukana esim. Taysin Kaupin kampuksen uudistamisohjelman loppuvaiheessa, minkä suunnitteluvaihe käynnistyi tänä vuonna ja kestää 10-15 vuotta. Kyseisessä hankkeessa uudistetaan n. 160 000 m2 erikoissairaanhoidon tiloja, joten tässä riittää mielenkiintoista työsarkaa vuosiksi.

Rakennusautomaatiosuunnittelijana tavoitteesi on luoda räätälöity ratkaisu, joka vastaa asiakkaan ja eritoten kiinteistön käyttäjien toiveita, mitä tulee tehokkuuden ja käytettävyyden lisäksi myös esimerkiksi integroitavuuteen ja skaalautuvuuteen. Rakennusautomaatiosuunnittelua tehdään tyypillisesti osana jotain isompaa hanketta läheisessä yhteistyössä esimerkiksi LVI-suunnittelun kanssa, joten päällekkäisiä projekteja on usein monia. Työstettävästä projektista riippuen päivittäisiin työtehtäviisi kuuluu luoda mm. järjestelmä- ja säätökaaviot sekä toimintaselostukset. Projektien ollessa monialaisia, kenties tärkein tehtäväsi on kuitenkin eri alojen yhteensovittaminen toimivan rakennusautomaation kannalta. Lisäksi rakennusautomaatiosuunnittelijana toimenkuvaasi liittyy olennaisesti elinkaariajattelu ja toiminnan edelleenkehitys. Digitalisaatio ja älykkäät IoT-ratkaisut antavat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia kiinteistön ja sen järjestelmien modernisoimiseksi, joten sinun on myös mahdollista kehittää AX-Suunnittelun palvelutarjontaa ja luoda uusia ratkaisuja kiinteistön koko elinkaaren ajalle.

Tässä toimenkuvassa toimit tiiviissä yhteistyössä paitsi sisäisten, myös ulkoisten sidosryhmien kanssa, joten vuorovaikutus- ja yhteistyötaidoiltasi olet palveluhenkinen ja aktiivinen tiimipelaaja. Sinulla on kyky pitkäjänteiseen työskentelyyn, minkä lisäksi olet työssäsi joustava ja taitava priorisoimaan. Sinulla on ehkä jo jonkin verran soveltuvaa työkokemusta, mutta sinun ei kuitenkaan tarvitse olla valmis RAU-asiantuntija tai -suunnittelija, sillä tukenasi on kolme kokenutta kollegaa. Ennen kaikkea odotamme sinun olevan motivoitunut – niin uusista tekniikoista kuin myös oman ammatillisen osaamisen kehittämisestä – ja valmis hyppäämään mukaan haastaviinkin tehtäviin.

Sinulta odotamme:

 • Soveltuvaa AMK- tai yliopistotason tutkintoa esimerkiksi sähkö- tai automaatiotekniikasta
 • Aiempaa soveltuvaa työkokemusta
 • Suunnittelutyökalujen hallintaa, esim. AutoCAD
 • Sujuvaa suomen kielen taitoa

Eduksesi katsomme:

 • Asennus- ja/tai ohjelmointiosaamisen
 • LVIS-järjestelmien tuntemuksen

AX-Suunnittelu tarjoaa sinulle:

 • Monipuolisen tehtäväkentän sekä dynaamisen ja kehittyvän työympäristön, jossa voit kiinnostuksesi mukaan suuntautua joko teollisuuden tai rakennusten rakennusautomaation suunnitteluun
 • Kirkkaan näkymän erilaisiin mielenkiintoisiin vaativan tason hankekokonaisuuksiin
 • Tilaisuuden kasvaa alan parhaaksi asiantuntijaksi ja edetä yhä vaativampiin sekä vastuullisempiin tehtäviin – ehkä jopa osakkaaksi asti!
 • Mukavan, avoimen sekä välittömän työyhteisön, jossa töitä tehdään rakkaudesta lajiin -mentaliteetilla, mutta myös vahvan asiantuntijaorganisaation tuen
 • Aidosti joustavat työajat sekä ajanmukaiset etätyökäytännöt, joista huolimatta satapäinen tiimi viihtyy tyypillisesti tiiviisti yhdessä Tampereen toimistolla
 • Aktiivista virkistystoimintaa sekä oman yksikön että koko AX-Suunnittelun tasolla
 • Kilpailukykyiset etuudet sekä kannustavan palkkaus- ja bonusjärjestelmän

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n palvelukseen.

Mikäli olet oikea henkilö täyttämään nämä saappaat, lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään sunnuntaihin 13. kesäkuuta 2021 mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

AX-Suunnittelusta voit lukea lisää yrityksen kotisivuilta. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Sofia Latva-Koivisto (+358 50 321 4473, sofia.latva-koivisto[ät]atalent.fi). Sofian tavoitat parhaiten to 3.6. klo 13-14 ja ti 8.6.klo 14-15.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Tilaamalla työpaikkavahdin saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Irtisanoutuminen ja suosittelun pyytäminen ovat normaaleja asioita, mutta ne ymmärrettävästi jännittävät monia. Näillä o...

aTalent-tiimiin tänä vuonna liittyneet Jessica Vilppula ja Roosa Lönnqvist kertovat tässä jutussa, millaista aTalentille...

Harva työskentelee nykypäivänä koko uransa ajan samassa tehtävässä ja työnantajalla, joten työpaikkaakin vaihdetaan vähi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen