Korjauspartnerit Oy on korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut ja innovatiivisista palvelukonsepteistaan palkittu kasvuyritys. Tässä blogissa kerromme mitä mieltä LVI-suunnittelijana ja energia-asiantuntijana työskentelevä Joni Marttila ja rakennesuunnittelijana työskentelevä Adrian ovat Korjauspartnereista työnantajana, ja miten se eroaa muista alan työnantajista.
Korjauspartnerit lyhyesti
Korjauspartnerit on 2017 perustettu, voimakkaasti kasvava ja työstään palkittu korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys, jolla on nuoresta iästään alan kokenein henkilökunta. Innovatiivisten palvelukokonaisuuksien lisäksi Korjauspartnerit on alansa edelläkävijä virtuaalisten suunnittelu- ja havainnollistamistekniikoiden käytössä. Yhtiön palvelut kattavat kaikki korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin liittyvät osa-alueet:
- Hankekehityksen
- Hankesuunnittelun
- Toteutussuunnittelun
- Urakoiden valvonnan
- Projektijohto
Henkilökohtainen kehitys ja potentiaali ratkaisevat aseman yrityksessä
LVI-suunnittelijana ja energia-asiantuntijana työskentelevä Joni Marttila kertoo, että häntä inspiroi ja motivoi se miten paljon vastuuta ja uudenlaisia tehtäviä Korjauspartnerit tarjoaa uusille työntekijöille. Hänen mukaansa yritys tarjoaa jatkuvasti uudenlaisia tehtäviä ja ongelmia työntekijöiden ratkottaviksi ja 7 kuukauden työuransa aikana hän onkin päässyt mukaan jo 60 eri projektiin. Nämä ovat sisältäneet monipuolisen listan erilaisia tehtäviä aina LVI-suunnittelusta taloyhtiöiden energiaratkaisujen kartoittamiseen. Jonin mukaan Korjauspartnerien tarjoama työtehtävien ja projektien kirjo mahdollistaa nopean oppimisen, joka alkaa heti työsuhteen alussa kokeneiden kollegojen tukemana.
Rakennesuunnittelijana työskentelevä ja Meksikosta alunperin kotoisin oleva Adrian kertoo, että häntä on aina kiehtonut rakentamisen moniulotteisuus ja sen tuomat monipuoliset oppimismahdollisuudet. Adrianin työ rakennesuunnittelijana sisältää paljon lattia- ja seinärakenteisiin sekä paloturvallisuuteen liittyviä suunnittelutehtäviä ja hän mainitsee yhdeksi lempityökseen saunojen suunnittelun.
Sekä Joni että Adrian painottavat keskustelun aikana Korjauspartnerien tarjoamia monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä, joita eivät uskoisi saavansa alan isossa yrityksessä. Heidän mukaansa Korjauspartnereilla vastuun määrä ei ole kiinni työvuosista tai tittelistä, vaan oman aseman ratkaisee potentiaali oppia ja kehittyä.
Koska Korjauspartnerit ovat nimensä mukaisesti partnereita, on jokaisella työntekijällä mahdollisuus päästä kehittämään itsensä lisäksi myös koko organisaatiota. Yhtiön kasvu tarkoittaa myös uusille toimialoille laajentamista ja uusien työtehtävien syntymistä. Tämä johtaa uusiin mahdollisuuksiin niin nykyisille kuin uusille työntekijöille. Koska Korjauspartnereilla vältetään jäykkiä organisaatiorakenteita, on jokaisella työntekijällä mahdollisuus vaikuttaa omaan asemaansa ja työtehtäviinsä oman oppimisen ja näyttöjen kautta.
Korjauspartnereilla pyritään aktiivisesti poistamaan hierarkiaa
Joni ja Adrian kertovat, että Helsingin avokonttorilla vallitsee rento tunnelma. Koska suuri osa työntekijöistä on päivisin joko asiakkailla tai työmaakohteissa, on toimisto usein vain puolillaan. Tämä antaa paikalla oleville työntekijöille hyvän työrauhan, mutta myös mahdollisuuden rakentaa hyvää työilmapiiriä.
Toimistolla kävellessä ja osakkaiden ja työntekijöiden kanssa keskustellessa korostuu hierarkian puute ja kitkattomat työskentelytavat. Tämä näkyy niin päivittäisten ongelmien ratkaisussa kuin myös työntekijöiden välisissä suhteissa: jos työntekijällä on haaste, joka vaatii kohteessa käymistä, on hänellä siihen myös mahdollisuus. Toisaalta Korjauspartnereilla kuka vain voi kävellä toimitusjohtaja Arto Hakkaraisen huoneeseen ja jakaa ajatuksensa. Joni toteaa tämän yksiselitteisesti:
“Voit kävellä suoraan toimitusjohtajan huoneeseen ja kertoa huolesi, pyytää apua tai lisää resursseja.”
Samaa mentaliteettia toistaa toimitusjohtaja itse:
“Huoneessani on ovi sitä varten, että siitä voi kävellä sisään mikäli haluaa tulla keskustelemaan. Ovet ovat siitä kivoja, että ne voi tarpeen mukaan laittaa kiinni jos on pakko saada rauhaa, mutta muuten ne pysyvät auki kaikille.”
Hierarkian poistamisen lisäksi Korjauspartnereilla tehdään paljon töitä työyhteisön hyvinvoinnin eteen. Yhtiön perustajien mukaan hyvinvoiva ja työstään nauttiva tiimi on ehdoton vaatimus menestyvälle asiantuntijaorganisaatiolle. Arton mukaan tiimin hyvinvointi korreloi suoraan yrityksen menestyksen kanssa:
“Kun työntekijällä on hyvä olla, hän tykkää tehdä töitä. Kun työntekijä tykkää työstään, hän suoriutuu tehtävistään paremmin. Tämä taasen johtaa tyytyväisiin asiakkaisiin ja kannattavaan liiketoimintaan.”
Korjauspartnereilla suunnittelijan työ palkitaan oman jäljen näkemisellä
Noin 7 kuukautta Korjauspartnereilla työskennellyt Joni kertoo, että hänen työpäivänsä kuluvat vielä pääosin toimistolla LVI-suunnittelun ja energiakonsultoinnin parissa. Hänen mukaansa tietokone, näppäimistö ja hiiri ovat suunnittelijan parhaat ystävät, ja moni työpäivä kuluukin “zonessa” oman suunnittelutyön parissa. Koska suunnittelijan työ kuluu pääosin tietokoneen äärellä, on Jonista hienoa, että työaikoja ei ole hakattu kiveen. Tämän lisäksi töitä ei ole aina välttämätöntä tehdä toimistolta käsin – ellei päivälle ole sovittu kokouksia tai muuta yhteistä menoa, voi omat työt tehdä etänä.
Vaikka Joni viettääkin pääosan ajastaan Helsingin avokonttorilla, on hänen työtään myös maustettu erilaisilla valvontatehtävillä. Työmaakohteissa käyminen tuo mukavan vaihtelun lisäksi myös uutta kontekstia omaan työhön, kun suunnittelutyön tulokset pääsee näkemään omin silmin. Työmailla vierailu onkin yksi Korjauspartnereilla työskentelevien eduista, joista isoissa yrityksissä ei välttämättä pääse uutena työntekijänä nauttimaan.
Kysyttäessä vielä parhaista asioista Korjauspartnereilla, Joni tiivistää asian ytimekkäästi:
“Rento ilmapiiri, vapaus ja monipuoliset työtehtävät jotka osaltaan takaavat sen, että työssä oppii paljon ja jatkuvasti.”
Kuten Jonilla, Adrianin päivät kuluvat pääosin toimistolla tietokoneen äärellä, etenkin teknisten piirustusten parissa. Paljon linjasaneerausten parissa työskentelevä Adrianilla on toimistotyönsä ohella mahdollisuus vierailla aina tarpeen vaatiessa kohteessa. Kysyttäessä aiheesta Adrian muistelee, kuinka työsuhteen alussa, asiakkaan terassia suunnitellessa, hän sai mahdollisuuden käydä kuvaamassa kohteen ennen töiden aloittamista:
“Oli todella hienoa päästä vierailemaan kohteessa ennen remonttitöiden aloittamista. Tämä tarkoitti, että sain otettua terassista hyvät ennen ja jälkeen kuvat, joista näin miten omat piirustukseni muuttuivat todeksi. Oli ylpeä hetki todeta, että minä suunnittelin tuon.”
Adrian lisää, että oman kädenjäljen näkeminen käytännössä on ehdottomasti parhaita asioita Korjauspartnereilla työskentelyssä. Pienessä yrityksessä jokainen työntekijä saa paljon vastuuta, mutta myös vapautta tehdä työnsä parhaaksi näkemällään tavalla.
Ketä Korjauspartnerit etsivät?
Dynaamisena ja nopeasti kehittyvänä yrityksenä, Korjauspartnerit etsivät joukkoonsa muutoskykyisiä osaajia, jotka ovat valmiita kasvamaan yrityksen mukana. Koska yhtiön tavoitteena on kehittää alaa ja kokeilla uusia toimintamalleja, ei yhtiön ole mahdollista rekrytoida työntekijöitä, jotka ovat juurtuneet yksittäisiin tapoihin. Koska kaikki Korjauspartnerien työntekijät ovat mukana asiakastyössä, ovat hyvät sosiaaliset taidot erittäin tärkeä osa jokaisen työntekijän työkalupakkia.
Adrian tiivistää sopivan persoonan seuraavasti:
“Meille sopii hyvin uransa alussa oleva tyyppi, joka on rento, ei turhan tosikko ja ennen kaikkea valmis mukautumaan yrityksen mukana.”
Töihin Korjauspartnereille
Korjausparnerit etsii nyt joukkoonsa uusia osaajia. Haussa on ainakin:
- LVI-suunnittelija
- Projekti-insinööri (liike- ja toimitilapalvelut)
- Projektipäällikkö (liike- ja toimitilapalvelut)
- Rakennustekninen valvoja Turkuun
- Rakennustekninen asiantuntija Turkuun
- LVI-valvoja Helsinkiin
- Suunnitteluassistentti Turkuun
- Rakennesuunnittelija Turkuun
Katso tehtävien tarkemmat tiedot klikkaamalla linkkiä ja hae jo tänään!